Unravelau | Merk

Unravelau | Merk

Unravelau | Merk

Model: @lotte_tuinstra | Videograaf: @bougrammer
MUAH: @kimberleylau.makeupartist | Model: @luna_angel2014
Fotografe: @jentieyouna

Over de fashion pionier

Unravelau is een high-end modemerk dat elegante, duurzame kleding voor powervrouwen ontwerpt. De items zijn ofwel gemaakt van post-consumer afval, ofwel van natuurlijke en gecertificeerde stoffen. Alles wordt met de hand gemaakt en elk stuk is uniek.

In 2018 werd oprichtster Laura Meijering geselecteerd als opkomend talent door Vogue Italia en verscheen haar werk in het magazine. De kleding van Unravelau werd onder andere gedragen door model en activiste Nimue Smit en Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women’s Health.

“De definitie van duurzame mode brengen wij bij Unravelau terug tot drie woorden: samenwerking, kennisdeling en gelijkheid. We moeten onze krachten bundelen om een zo groot mogelijke impact te maken.”

Laura Meijering, Founder Unravelau

Laura-Meijering-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Unravelau?

Binnenkort kan je direct jouw SFGC verzilveren in de webshop van Unravelau. Heb je nu al een mooie item in gedachte die je graag met de giftcard wil kopen? Stuur de SFGC dan een whatsappje: 0657126406. Je krijgt gemiddeld met 15 minuten een reactie. Wij zullen dan met Unravelau afstemmen dat je handmatig jouw SFGC kan verzilveren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNRAVELAU (@unravelau)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNRAVELAU (@unravelau)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNRAVELAU (@unravelau)

Echt duurzaam?

“Laura leerde ik in 2018 kennen via een bevriende stylist. Net afgestudeerd, maar duurzaamheid was toen al verweven in haar ontwerpen. De esthetiek van haar ontwerpen kennen een grote ‘E’, terwijl upcyclede materialen een groot deel van haar collectie uitmaken.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Alle kleding wordt handgemaakt in het eigen Atelier in Almere, daardoor kunnen de arbeidsomstandigheden zelf worden bepaald. De nieuwe materialen komen uit Europa en India, hiervoor werkt Unravelau o.a. samen met leverancier Truecolours Textiles, die ethische werkomstandigheden garandeert. De werknemers in de fabrieken werken in een veilige omgeving en krijgen een eerlijk salaris waar ze van kunnen leven.

Planet

Het atelier van Unravelau is gevestigd in het Upcycle Centrum in Almere. Inwoners van Almere kunnen hier hun huishoudelijk afval heen brengen, waaronder textiel. Al het textiel komt in een zeecontainer terecht en Unravelau heeft als ondernemer bij het Upcyclecentrum exclusieve toegang tot deze container. Er komt jaarlijks 2 miljoen kilo textiel binnen en in 2020 heeft Unravelau 7 duizend kilo kunnen verwerken in ontwerpen voor haar nieuwe collectie. Daarnaast werkt Unravelau met nieuwe en natuurlijke materialen, zoals GOTS gecertificeerde en milieuvriendelijke stoffen van Truecolours Textiles en organisch katoen van True Tone Ink uit India, maar ook hennep van Fiberee in Roemenië en linnen van het Duitse bedrijf Mattes & Ammann. Ook is Tencel in de collectie te vinden, dit komt bij de Albini Group uit Italië vandaan. Dit materiaal draagt zowel het FSC® als het PEFC™ keurmerk.

Verder werkt Unravalau met zero-waste patronen en alle kledingstukken worden op bestelling gemaakt om overproductie te voorkomen. Er zijn matentabellen op de website te vinden, zodat consumenten weten wat ze kunnen verwachten en het aantal retouren wordt beperkt. Klanten kunnen contact opnemen met Unravelau als ze bijvoorbeeld een andere lengtemaat nodig hebben. Hierdoor zorgt het merk dat het kledingstuk perfect op het lichaam van de klant past en deze er jaren mee kan doen.

Animals

Unravelau kiest voor haar nieuwe stoffen enkel voor dierlijke materialen die afkomstig van biologische boerderijen. Het merk maakt bijvoorbeeld gebruik van Ahimsa-zijde, het cruelty free alternatief van reguliere zijde. Hierbij worden de draden van de cocon pas gebruikt nadat de zijderups eruit komt en worden de rupsen niet levend gekookt, zoals bij reguliere zijde wel het geval is. De Ahimsa-zijde komt bij de Duitse sociale onderneming COCCCON vandaan. De zijde wordt geproduceerd door zeer bekwame ambachtslieden in India en is REACH– en GOTS-gecertificeerd.

Transparantie en bewustwording

Op de website van Unravelau is veel informatie te vinden over de filosofie en de duurzame benadering van het merk en de namen van haar leveranciers. Maar Unravelau wil meer dan alleen een duurzaam product op de markt brengen, zij wil ook voor bewustwording zorgen. Daarom geeft oprichtster Laura workshops op basisscholen aan kinderen. Ze maakte bijvoorbeeld een vierdelige videoserie in samenwerking met Stichting Stad & Natuur. Ook is ze bezig om een lessenreeks te maken die wordt ingezet als examenvak voor de bovenbouw van een middelbare school en werkt ze met de gemeente en de HVA aan interventies om jongeren bewuster te laten consumeren. Daarnaast begeleidt en geeft ze lezingen aan studenten van Hogescholen m.b.t. onderzoeken en informatie over de mode-industrie.

Geen reactie's

Geef een reactie