Urban Medley | Webshop

Urban Medley | Webshop

Urban Medley | Webshop

Over de fashion pionier

Bij Urban Medley vind je hand- en eerlijk gemaakte slow-fashion sjaals en capes. Elk item is uniek en reflecteert de rijke culturele achtergrond, kunst- en vakmanschap van de ambachtsman- of vrouw die dit item maakte. De producten zijn kleurrijk, kennen prachtige patronen en zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen, zoals zijde en bio-katoen. De unieke sjaals en capes in de webshop geven jou de ruimte om je eigen unieke stijl te creëren.

Urban Medley weerspiegelt ethische, duurzame productie. Elk stuk is anders dan het andere, zodat je trots kunt zijn op wat je draagt ​​en opvalt in stijl.

Shayonti Chatterji, oprichter Urban Medley

Shayonti-Chatterji-sustainable-fashion-gift-card-brand

Drying-sacfs-urban-medly

Hoe verzilver je de giftcard bij Urban Medley?

Je kan de SFGC bij Urban Medley verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Urban Medley. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Urbanmedley (@urbanmedley.collection) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Urbanmedley (@urbanmedley.collection) on

Echt duurzaam?

“Urban Medley zet vakmanschap centraal, van zowel de ontwerper én de maker. Eigenaresse, Shayonti, werkt met ontzettend veel passie om dat ook aan bezoekers van de webshop mee te geven, zodat ook zij de waarde zien van slow fashion.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

People

Alle leveranciers waar Urban Medley mee samenwerkt staan voor een eerlijk loon, geven familie ondersteuning wanneer nodig en er wordt gewerkt onder verantwoorde en veilige werkomstandigheden. Het biologisch katoen en de verfstoffen zijn GOTS-gecertificeerd. Dit certificaat stelt eisen vanaf de verwerking van de katoenvezel tot en met het maken van het item. De ontwerpers van alle sjaals en capes werken samen met ambachtslieden. Het voortzetten van traditioneel Indiaas vakmanschap, zodat deze niet verloren gaat maar juist wordt toegepast in moderne ontwerpen, is voor hen beide immens belangrijk. De webshop maakt gebruikt van verpakkingen gemaakt door Noyyal Go Green, een ngo die samenwerkt met vrouwen uit dorpen in Coimbatore, Tamilnadu, India.

Planet

Alle stoffen waar Urban Medley mee werkt zijn handgemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en verfstoffen. Ook vind je bij Urban Medley mooie sjaals van Kala katoen, ook wel black cotton genoemd. Dit is een inheemse katoensoorten in India, en helemaal gemaakt voor het Indiase klimaat en bodem. Het katoen groeien zonder pesticiden en op het regenwater dat daar valt. Op deze manier put katoen niet de watervoorraad uit en kan zij verantwoord groeien. De tassen zijn gemaakt van biologisch katoen met knopen gemaakt van afgedankte kokosnootschillen. De verzenddozen en pakpapier zijn gemaakt van gerecycled materiaal en het gebruik van plastic wordt tot een minimum beperkt. Om te compenseren voor de CO2 uitstoot van de verscheping van de producten, plant de webshop in samenwerking met Tree Nation voor elke bestelling die geplaatst wordt een boom.

Animals

Urban Medley werkt met peace silk, zijde waarbij de rups naar een vlinder kan transformeren en niet in het proces wordt gedood.

Transparantie en storytelling

Eigenaresse van Urban Medley, Shayonti, woont in Nederland. Haar roots liggen in India. Via contacten daar, heeft zij de ontwerpers leren kennen waarmee ze werkt. Door met kleine oplages te werken en enkel met ontwerpers die ze kent, die een eigen atelier hebben ofwel direct samenwerken met de ambachtslieden, is ze in staat om zo goed mogelijk te waarborgen dat alle items op een verantwoorde manier tot stand zijn gekomen. Verhalen en foto’s van de ateliers en haar makers zijn dan ook op de website te vinden.

Geen reactie's

Geef een reactie