Vintage Jewellery | Merk

Vintage Jewellery | Merk

Vintage Jewellery | Merk

Over de fashion pionier

Wil je graag investeren in een bijzonder sieraad? Dan moet je bij Vintage Jewellery zijn, dé plek voor vintage en antieke sieraden voor zowel vrouwen als mannen. Het team van Vintage Jewellery bestaat uit vakmensen die vintage sieraden inkopen en restaureren in eigen en lokale ateliers. Met ruim 45 jaar ervaring in de juweliers wereld kun je er zeker van zijn dat er genoeg expertise en vakmanschap in huis is om jou te voorzien van een prachtig kwalitatief sieraad. Je kunt de sieraden online shoppen maar ook langsgaan bij de winkel in het pittoreske Monnickendam.

Na het overnemen van de juwelierszaak van zijn vader ontwikkelde Julian Oosterloo een passie voor het hergebruiken en restaureren van sieraden. Er ontstond een uitgebreide online collectie aan unieke sieraden en zo werd Vintage Jewellery geboren.

“Wij stimuleren consumenten om een tijdloos, sterk kwalitatief sieraad aan te schaffen, een sieraad waar zij totaal verliefd op zijn en een leven lang zullen dragen.”

Julian Oosterloo, founder Vintage Jewellery

Vintage-Jewellery-duurzame-sieraden-cadeau

Hoe verzilver je de SFGC bij Vintage Jewellery?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop Vintage Jewellery Klik door totdat je in het winkelmandje een betaalmethode kan selecteren en kies cadeaubonnen. Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Wil je jouw favoriete sieraad eerste even passen? Vintage Jewellery heeft een eigen showroom aan de Kerkstraat 58 in Monnickendam. Indien je in de showroom jouw SFGC wil verzilveren, kan dat in overleg met de SFGC. Stuur ons hiervoor een WhatsAppje naar 0657126406 en dan helpen we je.

Echt duurzaam?

“Bij Vintage Jewellery vind je unieke vintage sieraden. Niets is nieuw, alles is ingekocht van particulieren. Zorgvuldig geselecteerd, eventueel gerestaureerd of op maat gemaakt door een team van kenners en ambachtslieden. Er zit een prijskaartje aan, maar dan heb je wel echt iets unieks dat jouw outfit helemaal afmaakt.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Het restaureren van de sieraden vindt voornamelijk plaats in het eigen atelier van Vintage Jewellery. Verder wordt er vooral samengewerkt met lokale ondernemers en kleine bedrijven. Vintage Jewellery heeft goed contact met deze partijen en kan hierdoor goede werkomstandigheden garanderen.

Planet

Door vintage en antieke sieraden te hergebruiken zet Vintage Jewellery zich af tegen de traditionele, vergankelijke mode industrie. De sieraden die worden verkocht zijn allemaal uniek en er kan veel op maat gemaakt en aangepast worden aan de wensen van de klant. De impact wordt hierbij zo laag mogelijk gehouden. Voor bepaalde smederij processen zijn chemische middelen nodig, maar alles wordt door experts op kleine schaal gedaan. Verder probeert Vintage Jewellery hun impact zo laag mogelijk te houden. Alle goudsmeden wonen op loopafstand van Vintage Jewellery en ook alle medewerkers wonen dichtbij. Vrijwel alles wordt daarom wordt lopend of met OV gedaan. Voor het verzenden van pakketten wordt wel gebruik gemaakt van standaard bezorgdiensten.

Animals

Vintage Jewellery is vegan.

Transparantie en certificering

Vintage Jewellery maakt geen gebruik van duurzaamheidscertificering, wel zijn sieraden voorzien van officiele goudkeurmerken. Het merk wil consumenten stimuleren alleen te investeren in sieraden die een leven lang gedragen zullen worden. Hiermee worden kostbaar goud en edelstenen volgens hen op een waardige manier ingezet. Dit doet Vintage Jewellery door middel van betekenisvolle samenwerkingen, zoals met de SFGC, en alle content uitingen.

Ontdek meer over Vintage Jewellery en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie