WAUW closet | Kleding lenen

WAUW closet | Kleding lenen

WAUW closet | Kleding lenen

Over de fashion pionier

WAUWcloset is een kledingverhuur-platform voor vrouwen die er stijlvol uit willen zien met een zo laag mogelijke impact op de aarde. Als lid heb je toegang tot een gigantische kledingkast vol met designer kleding, accessoires en meer. Je kunt online jouw outfit samenstellen en deze wordt binnen twee werkdagen bij jou thuis bezorgd. Liever passen en advies inwinnen? De stylisten van WAUWcloset ontvangen je graag in de showroom in IJsselstein.

Na tien jaar een textielgroothandel in de damesmode-industrie te hebben geleid, besloot Hanh Vlooswijk-Lu het roer om te gooien. De vervuilende aspecten van de mode industrie waren haar namelijk steeds meer tegen gaan staan.

“Elke vrouw heeft verborgen talenten, hun kracht proberen we met kleding te versterken en hopen dat ze deze inzetten voor een betere wereld.”

Hanh Vlooswijk-Lu, oprichter WAUWCloset

Hanh-Vlooswijk-lu-duurzame-ondernemer

WAUWcloset-kleding-huren

Linksonder op de foto de showroom van WAUWcloset

Hoe verzilver je de SFGC bij WAUWcloset?

Jouw SFGC verzilver je online of in de showroom van WAUWcloset.

Webshop

Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel. Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Showroom

Maak een vrijblijvende afspraak voor een bezoek aan de showroom. Je kan hier de SFGC overhandigen bij de kassa en  direct betalen. Adres is Handelsweg 2, IJsselstein. Voor vragen bel gerust met WAUWcloset 06 17952259.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WAUWcloset.nl (@wauwcloset)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WAUWcloset.nl (@wauwcloset)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WAUWcloset.nl (@wauwcloset)

Echt duurzaam?

“Ik volg Hanh al een paar jaar in haar avontuur om de mode-industrie te verduurzamen. Bewonderenswaardig hoe zij met ontzettend veel passie WAUWCloset heeft opgezet. Waarbij vooral zowel het reparatie- en reinigingsgedeelte veel lof mag ontvangen, dat wordt professioneel uitgevoerd en zij is daarbij zeer kritisch op haar impact op het milieu.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De collectie bestaat voor zo’n 70% uit kleding die van particulieren is overgekocht en zo via WAUWcloset weer een nieuw leven krijgen. De overige 30% bestaat uit nieuwe kleding, zodat ze vrouwen die graag volgens de laatste modetrends gekleed gaan ook een alternatief voor fast fashion kunnen geven. Er wordt in dit geval niet per se met duurzame merken gewerkt maar wel met merken die open staan voor het gesprek en middels een samenwerking stappen willen maken op gebied van duurzaamheid.

Planet

milieu. Mensen kunnen kleding lenen en na het dragen weer terugbrengen. Zij hoeven zich niet druk te maken over het reinigen of repareren van de kleding, dat doet WAUWcloset. Als enige kledingbibliotheek in Nederland heeft zij toegang tot een volledige professionele wasserij die op een duurzame manier werkt. Uit onderzoek blijkt dat professionele reiniging van kleding vijf keer milieuvriendelijker en drie keer energiezuiniger is dan je eigen wasmachine thuis. Ook bespaart zij per 83,2% liter water per kg was. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van herbruikbaar verpakkingsmateriaal. Door klanten goed te ondersteunen met onder andere stylingadvies, zet WAUWcloset zich in om vrouwen zich goed te laten voelen in hun (geleende) outfits en bewuste kledingkeuzes te maken als ze wel een keer een kledingstuk kopen.

Animals

Er worden geen nieuwe collecties ingekocht die leer bevattten. Er wordt dan voor vegan leer gekozen. De kleding die tweedehands is overgekocht van particulieren, kunnen wel leer bevatten.

Transparantie en storytelling

WAUW Closet helpt vrouwen pro-actief bij het maken van bewuste kledingkeuzes door kosteloos stijladvies aan te bieden in de showroom. Ook biedt zij workshops aan zoals ‘Combineren kun je leren’. Bij de merken die nieuw worden ingekocht, wordt gekeken of deze door Good On You zijn beoordeeld. Waneer onvoldoende wordt gescoord, gaat WAUWcloset het gesprek aan. Wanneer merken hier niet voor open staan of niet bereid zijn stappen te zetten richting duurzaamheid, dan wordt de samenwerking niet doorgezet.

Geen reactie's

Geef een reactie