Duurzaam modeverzamelplatform Project Cece wil grootste worden van Europa

Na ruim een week Dutch Sustainable Fashion Week rijst de vraag: hoe voegen we de daad bij het woord? Naast mogelijkheden als kleding lenen bij LENA the fashion library, online vintage shoppen bij The Collection One, is er ook Project Cece. Dit platform verzamelt het online aanbod van een groot aantal duurzame modemerken en winkels, zodat je niet al hun websites afzonderlijk hoeft af te struinen voor een outfit.

Project Cece is een start-up van drie Amsterdamse jonge vrouwen, Noor Veenhoven, Melissa Wijngaarden en Marcella Wijngaarden. Ze lanceerden vorig jaar september 2016 hun platform voor de Nederlandse markt, met als doel het online aanbod duurzame kleding makkelijker vindbaar te maken voor consumenten. Inmiddels telt het platform een aanbod van meer dan 35 winkels, meer dan 150 merken en wordt de website ruim 6000 keer per maand bezocht. Daarmee is Project Cece het grootste duurzame modeverzamelplatform in Nederland.

Dit succes leidde tot de lancering van het platform in Duitsland op 20 september, met Jana Kerkhoff als Country Manager. Uiteindelijk wil Project Cece het grootste verzamelplatform worden voor duurzame mode in Europa.

Project Cece is het grootste modeverzamelplatform in Nederland

Project-cece-duitsland

Home page van de Duitse website van Project Cece

Intuïtive informatievoorziening

Naast het het online aanbod wordt er geprobeerd de informatievoorziening over bewuste kleding intuïtief te maken.

Zo zijn alle producten gelabeld in vijf categorieën zoals milieuvriendelijk, eerlijke handel, lokaal geproduceerd, steunt lokale bevolking en veganistisch. Bezoekers kunnen zo in één oogopslag zien op welke vlakken men bij de productie van het kledingitem geprobeerd heeft een positieve voetafdruk achter te laten. Alle keurmerken van het merk zijn bij het product zichtbaar, inclusief een korte uitleg over het keurmerk. Ook wordt er bij elk product een korte uitleg gegeven over waarom het merk duurzaam is.

Ben je na Dutch Sustainable Fashion Week helemaal geïnspireerd en klaar om duurzaam te gaan shoppen? Neem dan een kijkje op de Nederlandse of Duitse website van Project Cece.

project-cece-duitsland

Op Project Cece vind je naast het online aanbod en informatie over winkels en merken, ook blogs over duurzame mode. Deze zijn vaak geschreven door de oprichters of gastbloggers

Interessante links

Lees meer over duurzame en innovatieve ontwikkelingen in de mode-industrie