Nadia Nelleke | Brand

Nadia Nelleke | Brand

Nadia Nelleke | Brand

Over de fashion pionier

Voor een vrouwelijke sportieve look moet je bij Nadia Nelleke zijn. Ze biedt een gevarieerd pallet aan items, jurken, blouses, sweaters, shorts, en meer. Allemaal van duurzame en gecertificeerde materialen die ook nog eens super zacht aanvoelen! Comfortabel met stijl. Nadia Nelleke bewijst het. Ze ontwerpt en maakt al haar items in haar atelier en winkel in Arnhem.

“Duurzame mode gaat over kleding die seizoen in, seizoen uit, jaar in, jaar uit, met plezier gedragen kan worden.”

Nadia Wolterink, founder Nadia Nelleke

Nadia-Wolterink-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Nadia Nelleke?

Je verzilvert de Sustainable Fashion Gift Card bij Nadia Nelleke in haar webshop of winkel/atelier in het Arnhemse modekwartier, Sonsbeeksingel 116. In de webshop kan je bij de checkout als betalingsoptie de Sustainable Fashion Gift Card selecteren. Wanneer de waarde van de giftcard niet toereikend genoeg is, dan kan je het overige bedrag via iDeal betalen. Lukt het toch niet? Stuur de SFGC dan een Whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

De verzendkosten binnen Nederland zijn gratis. Vanwege corona heeft de winkel  aangepaste openingstijden, namelijk do t/m za van 11:00-17:00. Nadia houdt zich aan alle veiligheidseisen van het RIVM.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Nelleke (@nadia_nelleke) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Nelleke (@nadia_nelleke) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Nelleke (@nadia_nelleke) on

Echt duurzaam?

“Toen ik voor de eerste keer bij Nadia Nelleke haar winkelen en atelier binnenliep, was ik meteen onder de indruk. Idealistisch en gedreven. Wat ze kan certificeren, heeft ze gecertificeerd. Met haar gedegen achtergrond in de mode, merkte ik meteen dat ze heel goed weet waar ze het over heeft. Haar stijl is uniek, sportief en vrouwelijk. Haar merk is nog jong, maar alles wat aandacht krijgt groeit.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Alle kleding items worden zelf door Nadia Nelleke ontworpen en gemaakt in haar eigen winkel en atelier in Arnhem. Om duurzaamheid in de rest van haar keten zoveel mogelijk te waarborgen, werkt ze met gecertificeerde leveranciers. Meer dan 80% van haar collectie, inclusief aantal fournituren, is GOTS (Global Organic Textile Standard). Het keurmerk controleert op goede en veilige arbeidsomstandigheden.

Planet

Nadia Nelleke maakt kleine oplages, veel is made to order of zelfs op maat gemaakt. Hierdoor heeft ze nauwelijks onverkochte producten. Als klein bedrijf, maakt ze zo efficiënt mogelijk gebruik van stoffen en heeft ze nauwelijks resttextiel. Doordat meer dan 80% van haar collectie is gemaakt met GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerde stoffen, kan ze er vanuit gaand dat deze op een milieuvriendelijk wijze geproduceerd zijn. Ook haar verpakkingen zijn milieuvriendelijk en in haar winkel maakt ze gebruik van groene stroom.

Animals

De meeste kledingstukken zijn van niet-dierlijke materialen. Als ze wol gebruikt, dan is dat GOTS gecertificeerd biologische wol.

Transparantie en certificering

Alle kleding wordt door Nadia zelf in de winkel zelf gemaakt. In haar winkel sta je dus echt met je neus op het maakproces. Zoals je hebt gelezen, werkt ze enkel met leveranciers die met certificeringen werken. Nadia Nelleke geeft aan dat zij haar leveranciers alle informatie geven over de betrokken partijen en fabrieken, waardoor zij inzicht heeft waar haar stoffen vandaan komen. 

Ontdek meer over Nadia Nelleke en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie