Word onderdeel van State of Fashion 2018 met jouw grensverleggende idee

state of Fashion 2018 | searching for the new luxury is een platform en aanjager van de wereldwijde zoektocht naar een eerlijker, schoner en duurzamer modesysteem. Hiervoor zijn ze op zoek naar grensverleggende producten en ideeën, waarvan de beste worden geselecteerd voor de tentoonstelling Future Scenarios. Curator van State of Fashion 2018 is José Teunissen, dean school of design & technology bij het London college of fashion.
Voor wie?

Makers, onderzoekers, kunstenaars, merken en ondernemers.

Wat is een grensverleggend idee?

Een idee of product dat op het punt staat door te breken op de markt, of nieuwe perspectieven biedt op het modesysteem en de omgang met de dingen die ons omringen en die we gebruiken.

Hoe stuur je jouw idee in?

Je kan je tot 31 oktober jouw product of idee aanmelden op de website van State of Fashion.

De geselecteerde producten en ideeën zullen tentoongesteld worden tijdens Future Scenarios, een tentoonstelling dat onderdeel is van state of fashion 2018 | searching for the new luxury.

wild-vibez

Fotografie wild vibeUnsplash

Wat is state of fashion 2018 | searching for the new luxury?

State of Fashion is een platform en aanjager van de wereldwijde zoektocht naar een eerlijker, schoner en duurzamer modesysteem. Voor dit gezamenlijke doel wil het platform verbindingen leggen tussen ontwerpers, bedrijven, overheden, opleidingen en, vooral, het publiek.

De zoektocht naar ‘new luxury’ verkent nieuwe definities van luxe als antwoord op urgente ecologische en sociale vragen: minder afval en minder vervuiling, meer gelijkheid, welzijn en inclusiviteit. Hoe kunnen wij hier allemaal aan bijdragen?

Curator State of Fashion 2018 is José Teunissen

Dean design & technology bij het London college of fashion en veelgevraagd curator, onderzoeker en auteur.

“state of fashion 2018 | searching for the new luxury’ is het eerste grootschalige, internationale publieksevenement dat geheel is gewijd aan duurzame en eerlijke mode”

“Mode verbeeldt nog altijd de wereld van de klassieke glamour en status; een luxe-droom die niet langer aansprekend en relevant is voor de tijd van nu”

Lees haar volledige curatorial statement.

Stuur hier jouw idee in (aanmelding sluit 31 oktober)

José-Teunissen-State-of-fashion

José presenteerde tijdens het Future Makers event, afgelopen juni, de ideeën over State of Fashion 2018

Interessante links

Lees meer over #changemakers in de mode-industrie

Otto von Busch, associate professor Parsons School of Design NY: ”Who’s really enforcing the rules here? It’s not Karl Lagerfeld or Anna Wintour...