September: perfecte maand voor een nieuwe look en coupe

Over Meike Haar hart ligt bij innovatie en materialen. Zo maakte ze voor haar afstuderen aan Artemis mutsen van mensenhaar. Niet gek dus dat ze inmiddels in Eindhoven ontwerpt waar innovatie en textiel samenkomen. Daarnaast freelanced ze als ontwerper en stylist. Haar loopbaan begon ooit aan ArtEz. Ze studeerde er mode maar verliet de opleiding, omdat ze deze te veel gericht vond op het worden van die ene zeldzame ‘top ontwerper’.

September, de zomervakantie is voorbij en iedereen gaat weer naar school of het werk. Wat mij betreft dus de perfecte maand voor een nieuwe look en coupe. Handig, want wanneer bij mij de schaar erin gaat, kan ik mijn afgeknipte haren gebruiken als grondstof voor ‘CAPSEL mode-accessoires’.

CAPSEL zijn mode-accessoires gemaakt van mensenhaar. Voor veel mensen klinkt dat choquerend, maar dat is nooit mijn bedoeling geweest. Ik wilde laten zien dat een materiaal dat we zelf produceren, zonder moeite, een prachtige en duurzame grondstof is. Mooi, omdat je eigen haar natuurlijk perfect past bij je huid en hypoallergeen is. Maar ook omdat in haar je DNA zit, wat een stukje van je eigen identiteit is. Dit maken producten van CAPSEL persoonlijk en waardevol, waardoor we er hopelijk zorgvuldiger mee om gaan dan de stapels kleding die in onze kledingkasten liggen.

Met het verhaal achter CAPSEL probeer ik mensen te laten nadenken over hoe ze consumeren. Talks, tentoonstellingen maar ook deze actie met OW helpen daarbij enorm.

We zijn op bezoek bij Meike in haar Studio in Amsterdam. Hier werkt ze onder meer aan CAPSEL. (1:27)

Stuur je haar in en maak kans op een CAPSEL armband

Wil jij een nieuw en uniek, door mij gemaakt sieraad? Waar jezelf de grondstof voor aanlevert? Super duurzaam consumeren dus! Ga dan net als ik, ook voor een opfrisbeurt.

Knip minimaal 10 cm van je haar af, of overtuig een ander om dit te doen. Stuur de pluk haar op naar OW (zie actiepagina voor alle details) en wie weet win jij één van de drie armbanden die ik voor deze actie ga maken.

Wanneer je haar opstuurt, verdien je in ieder geval een pluim! En je krijgt een bedankje van mij.  Je helpt mij namelijk enorm met jouw haar, als grondstof voor de CAPSEL producten die ik maak.

Ook je haar opsturen (en een CAPSEL armband winnen)? Lees hier hoe en waar naar toe.

Meer van Meike
Geen reactie's

Geef een reactie