Sustainable Fashion Gift Card op verjaardagscadeau-vrouw.nl

De Sustainable Fashion Gift Card staat nu ook als tip op de nieuwe site verjaardagscadeau-vrouw.nl. Een uit de hand gelopen studentenproject met potentie. We spraken een van de oprichters, Thomas over het ontstaan van hun website en hun ambities.

Q: Hoe is verjaardagscadeau-vrouw.nl ontstaan? 

“Zo’n vijf jaar geleden kregen we als studieproject de opdracht om een online business op te zetten. Met vier man sterk gingen we op zoek naar een leuk onderwerp, waar ook werkelijk potentie inzat. We hebben uren lang zoekvolumes op Google lopen analyseren, trends op Instagram proberen te ontdekken en populaire hashtags op Twitter bekeken. Uiteindelijk is het onderwerp van het studieproject tijdens de lunch bedacht. Iemand vroeg zich namelijk hardop af wat hij zijn zusje voor zijn verjaardag kon geven. Dat was elk jaar opnieuw weer een hele klus. En dat was dus hét idee: we gaan mannen helpen een origineel cadeau te vinden. Want zo moeilijk is dat helemaal niet.”

Q: Wat is jullie ambitie met de site?

“Een online business zonder verdienmodel is natuurlijk geen online business. Het idee was dat we affiliate-links konden gebruiken of bedrijven een klein bedragen te laten betalen om hun cadeaus te promoten. Dit wilden we dan weer combineren met een maatschappelijk verantwoord tintje, door ook duurzame cadeaus en goede doelen toe te voegen aan de lijst met cadeaus. En dit dan uiteraard gratis.”

“Het project pakte goed uit. En twee van de vier deelnemers zagen er de potentie in om het echt te gaan opzetten. En zo is verjaardagscadeau-vrouw.nl ontstaan!”

Q: Jullie waren studenten jullie dit startte, wat studeerden jullie en wat doen jullie nu?

“We hebben hebben Media, Informatie en Communicatie gestudeerd in Enschede gestudeerd en werken nu allemaal in de online marketing. Doordat we ervaring hebben in social media marketing, zoekmachine optimalisatie en het bouwen van websites, hebben we relatief snel het platform kunnen opzetten en hebben we een begin kunnen maken aan het promoten van leuke duurzame cadeaus zoals de Sustainable Fashion Gift Card.”

Wil je meer weten over verjaardagscadeau-vrouw.nl? Kijk op hun website!

verjaardagscadeau-vrouw.nl