Tien duurzame mode webshops die je niet mag missen!

Kiki-oudkerkKiki studeert Kunst en Economie en studeert af op een concept rondom kleding gemaakt van bacteriële cellulose. Daarnaast loopt ze stage bij de Sustainable Fashion Gift Card en schrijft ze over de fashion pioniers die ze tijdens haar stage ontdekt. 

Ben je op zoek naar mooie duurzame kleding, maar weet je niet waar je ze online kan vinden? In dit artikel beschrijf ik tien toffe webshops met duurzame items die je niet mag missen. Van tassen tot een mooie outfit, voor jong en oud. In deze lijst zit vast wel iets waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

1. Ontwerper Elsien Gringhuis

Elsien Gringhuis staat voor high-end, tijdloos, chic, minimalistisch en is een duurzaam modelabel. De collectie is niet seizoensgebonden, en kledingstukken zijn te koop zolang het materiaal beschikbaar is. Alle kleding die je bij het label kan kopen is geproduceerd in Nederland in hun eigen studio. Bij Elsien Gringhuis wordt de kleding pas gemaakt wanneer jij het hebt gekocht, zo willen ze hun bijdrage leveren aan het tegen gaan van over produceren.

Benieuwd naar de designs van Elsien?

2. Vegan tassenlabel Ecowings

Het merk Ecowings is een sociale onderneming die tevens dieren en natuur beschermt. Ze realiseren dit door met de lokale bevolking stoere tassen en accessoires te maken van oude binnenbanden van vrachtauto’s. Op deze manier proberen zij de CO2-uitstoot te verminderen en te laten zien dat rubber een geweldige vervanging kan zijn voor leer. Ecowings is dus helemaal vegan!

Benieuwd naar de vegan tassen en accessoires?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecowings (@ecowings_nl)

3. Het speelse label Fundies

Fundies, opgericht door ontwerper Hans Hutting, is een brand voor ‘funny peeps’ met kleurrijke basic kledingstukken en ondergoed. Fundies laat zien dat bewust en goed voor het milieu ook op een speelse manier kan. Ze gebruiken reststoffen die ze verven met niet-toxische of natuurlijke verf en produceren het hele jaar door kleine collecties. Ze creëren namelijk alleen wanneer ze inspiratie hebben en niet omdat het zou moeten.

Spreekt de boodschap van Fundies jou aan?

4. Duurzame T-shirts en hoodies van Llocals

Llocals verkoopt met name T-shirts en relaxte hoodies met een aantal toffe prints – die tegelijkertijd duurzaam en eerlijk geproduceerd zijn. De street wear look past zowel mannen en vrouwen. De T-shirts zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. De labels en prints voor hun T-shirts maken ze samen met een vluchteling die zijn eigen naaiatelier heeft in Nederland.

Op zoek naar een goed maar duurzaam shirt?

5. Amsterdams label Unbegun

Op zoek naar duurzame tassen die gemaakt worden van gerecycled materiaal? Dan ben je bij Unbegun aan het goede adres, een Nederlands merk dat van oude Amsterdamse marktzeilen tassen maakt. Nadat het zeil niet meer op de markt gebruitk kan worden, komt het bij Unbegun terecht. Met de hand worden de zeilen schoongemaakt en omgetoverd tot de mooiste producten. Ze bieden een grote collectie van tassen en laptoptassen in verschillende stijlen en maten.

Wil je ook een tas met een Amsterdam verhaal?

6. Eerlijk gemaakte kleding van Studio JUX

Studio Jux betekent in het Duits ‘gezelligheid’ of ‘lol maken’. En dit prachtige merk zorgt voor meer vreugde in de levens van makers. De kleding van Studio Jux wordt in de eigen fabriek door ambachtslieden gemaakt in Nepal. Studio Jux zorgt er dan ook zelf voor dat de werkomstandigheden veilig zijn en minimaliseren de impact van hun kleding op het milieu. De collectie is gevarieerd en tijdloos voor vrouwen, mannen, en kinderen.

Benieuwd naar de Nepalese kleermaker achter jouw Studio JUX item?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by studio JUX (@studiojux)

7. De hoge kwaliteit van Halsduk by Esmee

Halsduk by Esmee gaat niet mee met modetrends. Met een eigen stijl, gekenmerkt door de prachtige kwaliteit stoffen, zowel draagbaar als elegant, past elke creatie binnen elk seizoen. Doordat de productie voor een groot deel in Nederland en Europa plaatsvindt, heeft Esmee (oprichter van het merk) een goed beeld onder welke omstandigheden haar producten worden gemaakt. De stoffen waarmee de sjaals en kimono’s worden gemaakt zijn voornamelijk natuurlijk, zoals kasjmier, en Merino wol.

Was je al even op zoek naar moderne en elegante kledingitems?

8. Lokaal atelier BORO*MINI

BORO*MINI is het eigen label van het Amsterdamse BORO*Atelier. Bij BORO*MINI maken ze textiel voor de kleinsten onder ons. Je vindt er unieke slabbetjes en dekentjes gemaakt zonder chemische verfstoffen, maar met natuurlijke materialen en verfstoffen. Helemaal veilig voor de babyhuid. De verfstoffen zijn afkomstig van wortels, planten en mineralen.

De natuurlijke verfstoffen zorgen voor prachtige kleuren! Benieuwd?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BORO*MINI (@boromini_babygoods)

9. Wollen items van The Knitwit Label

De collectie van The Knitwit Label bestaat uit mooie wollen items, zoals truien, sjaals en mutsen. Alle items zijn gemaakt van de vacht van de eigen dieren op de boerderij in Baambrugge,en gebreid in de eigen ‘mini-breifabriek’. Beide zijn opgezet door Reina Ovinge. Na jaren in de mode-industrie te hebben gewerkt, wilde zij lokaal een positieve impact maken. Naast de eigen lokaal geproduceerde collectie, geeft Reina masterclasses voor particulieren en professionals, waarbij ze het hele proces van schaap naar kledingstuk transparant maakt in het eigen atelier en op de boerderij.

Benieuwd naar deze super lokale wollen truien?

10. Ethische sieraden van Ana Dyla

Ana Dyla is een sieradenmerk dat geproduceerd wordt in kleine ateliers in Turkije. De oprichters, twee zussen met een Turkse achtergrond, bezoeken de kleine ateliers zelf. Ze geloven in een duurzamere wereld waarin de massaconsumptie niet meer centraal staat. Elk sieraad is handgemaakt en de stenen zijn zorgvuldig uitgezocht door de zilversmeden, geïnspireerd op de Ottomaanse stijl en het moderne Istanbul.

Benieuwd naar de klassieke sieraden van Ana Dyla?

Meer modetips!
Geen reactie's

Geef een reactie