Voxpop en duurzaamheid @Amsterdam Fashion Week 2018

Dit weekend is het Amsterdam Fashion Week, voor de eerste keer onder leiding van Danie Bles. Voor duurzaamheid lijkt weinig aandacht. Maar is dat ook zo? Gebeurt er meer dan dat wij van de buitenkant zien? En wat vinden de bezoekers er eigenlijk van? Vinden zij duurzaamheid binnen de mode een prioriteit? Op zaterdag en zondag liep/loop ik ‘voxpoppend’ rond, op zoek naar antwoorden op deze vragen.
Voxpop

Loes Zweerus is stylist bij styling service Maison365. We spreken elkaar over klanten die steeds meer met duurzaamheid bezig zijn en haar eigen kledingkast. Hoe bewust shopt ze zelf als stylist?

Sarah en Naomi zijn bij de show van Hudson Bay geweest en ik sprak ze na de show. Met hun interesse in mode en duurzaamheid, vertellen ze over hun eigen zoektocht naar duurzame merken.

Opvallend divers; Hudson’s Bay

Duurzaamheid kent vele aspecten. Het gaat over milieu, arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn, maar ook over diversiteit. Iets wat in de modewereld langzamerhand meer aandacht krijgt. Hudson Bay deed dit heel mooi tijdens de show, modellen van diverse afkomsten, leeftijden en stijl passeerden op de catwalk – en modisch was het zeker!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OW – Our World (@ow_ourworld) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hudson’s Bay Nederland (@hudsonsbaynl) on

Volg deze pagina, want meer voxpops en foto’s zullen hier vandaag en morgen geplaatst worden. Later deze week volgt het interview met de Lidl.

Geen reactie's

Geef een reactie