15 tot en met 21 november 2021

Week van de Kledingbibliotheek

Over de WVDK

De Week van de Kledingbibliotheek is een initiatief van de SFGC in samenwerking met kledingbibliotheken, online fashion rental services en samenwerkingpartners. Allemaal hebben we één ding gemeen: we vinden dat je niet altijd kleding hoeft te kopen, maar ook kan lenen. Wanneer we dat bewust doen, besparen we grondstoffen en verschuift de focus van fast fashion naar hoge kwaliteit kleding die lang meegaat.

WeekvandeKledingbibliotheek-logo-square

SFGC-duurzaam-cadeau

Nieuws

Week Zonder Afval Actie!

31 mei  2021 – Ga bewuster met je kleding om en creëer minder afval! En om je hierbij te helpen, krijg je bij de aankoop van het boek A Sustainable Wardrobe, een Sustainable Fashion Gift Card van 20 euro en betaal je maar 10. Ook ontvang je de SFGC in een passende duurzaam geprinte verpakking. In plaats van 41,50 euro betaal je dus maar 30 euro. Alvast veel leesplezier!

Week-Zonder-Afval-Actie

De Week Zonder Afval: 31 mei t/m 6 juni: Doe ook mee!

31 mei  2021 – Jaarlijks gooien we per persoon ongeveer 490 kilo afval weg. Zonde, want veel van dit afval hoeven we niet weg te gooien als we er slimmer mee omgaan. Om je eigen afvalberg een flink stuk kleiner te maken, deelt de landelijke Week Zonder Afval van 31 mei t/m 6 juni, allerlei tips en ideeën die je makkelijk kan toepassen.

Kijk voor meer tips en inspiratie op weekzonderafval.nl. Daar kun je je aanmelden om elke dag een tip te ontvangen én vind je tijdens de campagneweek verschillende interessante podcasts.

Kleding lenen? Ontdek deze handige tips van kledingbibliotheken

19 mei 2021 – Deelnemende kledingbibliotheken met de Week van de Kledingbibliotheek, delen hun tips over hoe kleding lenen kan bijdragen aan een bewustere levensstijl met minder afval. Lees alle tips op het platform Zooitje Geregeld!

Week van de Kledingbibliotheek is live!

17 mei 2021 – Van 15-21 november vindt de Week van de Kledingbibliotheek plaats. De organisatie is gestart en we houden je via deze webpagina op de hoogte!

Deelnemende Kledingbibliotheken

Lena-library-logo

logo-kledingbieb-gaia

Bij-priester-logo

outfit-library-less-logo

Onze samenwerkingspartners

Week-zonder-afval-logo

Heb je een eigen kledingbibliotheek of fashion rental service? En heb je interessse om mee te doen? Mail Inge voor meer informatie via lenen@weekvandekledingbibliotheek.nl

kledingbibliotheek-gaia-zutphen