Iron Roots: “Wij gaan voor een plasticvrije kledingindustrie”

Ik ben altijd een sportfanaat geweest. Twaalf jaar deed ik aan atletiek en trainde zo zes keer in de week. Ik merkte op dat mijn sportkleding altijd gemaakt was van polyester. Dit is eigenlijk plastic, dat in de was kleine microvezels afscheidt die in onze oceanen terecht komen en vervuilen. Ik dacht toen dat er geen andere optie was.

Dit is een guest journal van Erik de Groot, co-founder van Iron Roots

Team Iron Roots

Het Iron Roots team, v.l.n.r. Stefan, Ashkan en Erik

Tijdens mijn reis naar Amerika, een aantal jaren terug, ontdekte ik dat het ook anders kan. Zo ontstond de droom voor plasticvrije sportkleding. En dus startte ik met twee vrienden, Ashkan en Stefan, twee jaar geleden het natural atheletic apparel brand Iron Roots.

Met Iron Roots bieden we een alternatief aan sporters voor alle plastic kleding die gemaakt wordt. In plaats van polyester, gebruiken wij natuurlijke materialen zoals hennep en eucalyptus in onze sportkleding. Naast dat deze materialen duurzamer zijn, kan je er goed in sporten. Zo is hennep bijvoorbeeld niet statisch en antibacterieel. Met deze functionele stoffen en een goed design, willen wij laten zien dat mooie producten en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Een plasticvrije kledingindustrie, dat is met Iron Roots onze missie. Maar om nog meer impact te maken, moeten wij groeien. Daarom zijn wij nu een crowdfundingcampagne gestart. We hopen jou te betrekken bij onze reis en enthousiast te krijgen over het avontuur en missie die wij zijn aangegaan.

Dank voor jullie steun!

Erik, Stefan en Ashkan

Ga naar de Iron Roots webshop
Meer guest journal artikelen
Geen reactie's

Geef een reactie