Een documentaire over duurzame mode

Met de documentaire A Tool for Change willen we als Sustainable Fashion Gift Card laten zien dat duurzame niet enkel gaat over minder of minimalisme. Duurzame mode biedt juist talloze opties voor hoe we met onze kleding om kunnen gaan.

Het verhaal

We ontmoeten negen oprichters van opkomende mode- en lifestylemerken. We leren over het moment waarop ze besloten het anders te doen en hun eigen pad te volgen. Ze laten ons zien hoe ze innovatieve concepten op de markt brengen en duurzame praktijken uit het verleden naar het heden brengen.

Alle negen ondernemers maken met hun bedrijf op een eigen manier impact. Dat maakt de documentaire niet alleen afwisselend om naar te kijken, maar laat ook zien hoe gevarieerd het aanbod van duurzame mode nu al is.

De samenwerking

De documentaire is een initiatief van de Sustainable Fashion Gift Card, geproduceerd door MUMSTER en een samenwerking met negen duurzame mode- en lifestylemakers en koplopers in duurzame mode, zoals Sara Dubbeldam van When Sara Smiles en Elize Been van Belle & CO.

 

De negen pioniers in de documentaire zijn:
Iconic Wardrobe – Monsak – Sophie Stone – Ana Dyla – Mausons – Sewing – Stephastique – Teym – Tiny Library.

 

Samen willen we laten zien dat duurzame mode en lifestyle niet gaat over ‘minder’ of minimalisme, maar een grote verscheidenheid aan mogelijkheden biedt.

Reacties

Wat mensen van onze documentaire en giftcard vinden.

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.