Ons-netwerk

Ons netwerk

 

We werken niet alleen samen met merken aangesloten bij onze Gift Card, maar ook samen met andere organisaties. Zij zetten zich in voor verduurzaming van de mode-industrie of kunnen ons helpen het bereik van duurzame mode te vergroten. De basis voor elke samenwerking is inspireren én laten zien dat het anders kan.

Clean and Unique

Opgericht door sustainable supply chain specialist Roosmarie Ruigrok, Clean & Unique is een toonaangevende on- en offline platform voor duurzame modemerken, ontwerpers, experts en leveranciers. Hier vinden en versterken ze elkaar. Terwijl de ontwerpers en modemerken hun unieke, eerlijke en mooie items maken, staan de leveranciers en de experts klaar om hen te helpen bij het opbouwen en runnen van een duurzame, eerlijke onderneming.

Clean-and-Unique-partner

Dutch Sustainable Fashion Week

DSFW richt zich op het tonen van de meest unieke, actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame mode. Zij doet dit samen met verschillende partners uit het werkveld. In 2023 viert DSFW haar tienjarige bestaan. De oprichter en aanjager achter de DSFW is mode-agentuur Goodbrandz van ondernemer Cécile Scheele.

Stichting Fibershed

Stichting Fibershed Nederland zet zich in om de impact van bestaande en nieuwe initiatieven te vergroten. Als ketenregisseur helpen zij gezamenlijk verschillende organische grondstoffen te identificeren, te verbouwen en te verwerken in een lokale waardeketen tot biologisch afbreekbare textiel en kleding. Hierbij staat het beschermen van bodem en biodiversiteit voorop.

Stichting-FibershedNL-netwerk

Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week (AFW) is een jaarlijks event dat mode viert middels een groot aantal uitingen, waaronder shows, pop-ups en talks. Amsterdam Fashion Week omarmt zowel jong talent als gevestigde ontwerpers en merken, zowel fysiek als op amsterdamfashionweek.nl. Op dit platform vind je interviews, showverslagen en nieuwsartikelen, maar besteedt ook aandacht aan creatieve disciplines die vaak verweven zijn met mode.

Raddis-Cotton-partner

Raddis Cotton

Raddis® herstelt landbouwgrond dat door conventionele katoenteelt is beschadigd, zodat het weer vruchtbaar wordt. Zij verbindt merken met kleinschalige boeren die m.b.v. het Raddis@Systeem (een abonnementsmodel) op een regeneratieve wijze kunnen gaan verbouwen, terwijl hun gezinsinkomen met ongeveer 30% toeneemt vergeleken met conventionele praktijken. Binnen een overzichtelijk en transparante waardeketen kan Raddis® het garen, de stoffen of de kledingstukken van een merk leveren vanaf het zaadje tot in de schappen van de winkels.

Ook samenwerken?

We werken graag samen met partijen die dezelfde waarden delen en zich inzetten voor een duurzame mode-industrie. Stuur ons gerust een bericht.

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.