Behind the pines | Store en webshop

Behind the pines | Store en webshop

Behind the pines | Store en webshop

Over de fashion pionier

Met een focus op hoge kwaliteit, duurzaamheid en stijl, verbindt (web)shop Behind the pines de outdoor lifestyle met streetwear. Je vindt er shirts, schoenen, broeken, jassen, tassen, andere accessoires, en meer. De shop is opgezet door drie vrienden met roots in de snowboard wereld. Je vindt er dan ook alles wat met surfen en snowboarden te maken heeft.

Behind the pines is in 2017 opgezet door Miquel, Moran en Matthijs, omdat ze vooral in de snowboard wereld winkels mistten die producten en merken verkochten die op verantwoorde wijze waren geproduceerd. Iets wat zij zelf wel belangrijk vonden. Hun passie ligt in de bergen en de zee. Ze hebben daarom een winkel gecreëerd waar deze werelden samenkomen. Voor professioneel advies, en heerlijke koffie, kom langs in hun winkel. Adres is Ceintuurbaan 248, Amsterdam. Zeker doen!

“Life is short, stunt it.”

Miquel Eugster, founder Behind the pines (rechts op de foto)

Team-Behind-the-pines-duurzaam-kado

behind-the-pines-duurzame-mode-offline-store

Hoe verzilver je de SFGC bij Behind the pines?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop of winkel van Behind the Pines.

Webshop
Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel. Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Winkel
Overhandig de SFGC bij de kassa. Adres is Ceintuurbaan 248 in Amsterdam en is zeven dagen per week vanaf 10 of 11 uur geopend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Behind The Pines (@behindthepines_amsterdam) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Behind The Pines (@behindthepines_amsterdam) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Behind The Pines (@behindthepines_amsterdam) on

Echt duurzaam?

“Heel mooi dat met een passie voor sport en het bewustzijn dat we beter voor onze aarde moeten zorgen, een uniek concept als Behind the pines ontstaat. Met de focus op outdoor en streetwear van hoge kwaliteit, is zij een hele mooie aanvulling op het aanbod van de SFGC.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Er wordt met name gelet of merken mensen een fatsoenlijk loon betalen, er geen buitenproportionele overuren worden gedraaid en dat er geen gedwongen arbeid en kinderarbeid voorkomt in de keten. Behind the pines raadpleegt hiervoor de websites van de merken en vraagt meer informatie op bij de merken zelf. Het snowboard merk Capita heeft een eigen fabriek waar ze zowel snowboards maar ook kleding produceren. Deze fabriek ‘The Mothership’ heeft Behind the pines bezocht. Ook werken ze met merken die certificeringen hebben zoals GOTS, Fairtrade Cotton, Fair Trade Sewing.

Planet

Behind the pines biedt kleding aan die vooral gericht is op sport en outdoor. De kleding moet daardoor van hoge kwaliteit en functioneel zijn. Niet altijd, bijvoorbeeld om functionele overwegingen, maar er wordt veel gewerkt met duurzame stoffen als biologisch katoen, gerecycled wol, polyester gemaakt van plastic afval flessen en Lyocell. Ook gebruiken een aantal merken certificeringen die milieueisen, zoals GOTS, Fairtrade Cotton, Fair Trade Sewing, Organic 100, OEKO-TEX Standard 100 en Blue Sign. Behind the pines is zich ook bewust van haar eigen impact. Ze werken bijvoorbeeld met verpakkingsmateriaal die je zowel kan hergebruiken als recyclen. In de winkel krijg je specialistisch advies, maar ook online vind je voor je snowboard en ski-uitrusting advies over maten en onderhoud. Ook kan je sommige materialen huren.

Animals

Leer is het meest voorkomende dierlijke materiaal dat Behind the pines verkoopt. De merken waarmee ze werken, gebruiken restleer, gerecycled leer of leer wat op een diervriendelijke manier wordt vergaard.

Transparantie en keurmerken

Alle merken waar Behind the pines meewerkt, moeten een duurzame visie hebben. Maar een visie is niet genoeg, ze willen het ook terugzien in de producten. Hiervoor hebben ze zelf contact met de merken die ze inkopen. Een aantal merken die je bij Behind the pines vindt, zijn heel transparant over hun duurzame werkwijze. Denk aan het bekende Patagonia, maar dit geldt ook voor het merk Houdini en Veja. Om een kwalitatieve, gevarieerde en aansprekende collectie te bieden, kopen ze bij een aantal merken enkel de ‘eco-collectie’ in. Behind the pines blijft kritisch, zo is het voorgekomen dat ze na een seizoen toch tot de conclusie kwamen dat de duurzame aanpak van een merk toch wel heel mager was. In zo’n geval gaat het merk uit de collectie. Behind the pines communiceert niet expliciet dat zij kritisch zijn op hoe de merken die zij verkopen produceren. Dat is deels ook hun kracht, ze hebben gewoon een goed concept.

Ontdek meer over Behind the pines en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie