BORO*MINI | Brand

BORO*MINI | Brand

BORO*MINI | Brand

Over de fashion pionier

BORO*MINI is een Amsterdams label dat baby essentials maakt van textiel in hun eigen BORO*ATELIER. Je vindt er slabbetjes, dekentjes, hydrofiele doeken, maar ook mondkapjes voor kindjes en ouders. Alle items zijn mooi afgewerkt, hebben natuurlijke kleuren en leuke prints. Mooie kwaliteit die tegen een spetter kan. Een mooi cadeautje of voor je eigen kleintje.

“Wij gebruiken alles en verspillen niets. Dat doen we duurzaam en sociaal.”

Lotje Terra, co-founder BORO*MINI

Lotje-Terra-duurzaam-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij BORO*MINI?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van BORO*MINI. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BORO*MINI (@boromini_babygoods) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BORO*MINI (@boromini_babygoods) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BORO*MINI (@boromini_babygoods) on

Echt duurzaam?

“Het hele team werkt met veel passie om voor ouders baby essentials te maken die goed zijn voor mens en milieu. Gecertificeerde stoffen, natuurlijke zelf ontwikkelde, niet-toxische kleuren, en sociaal ondernemerschap. BORO*MINI doet het allemaal.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De meeste textiel essentials van BORO*MINI zijn GOTS-gecertificeerd, waarbij arbeidsomstandigheden en eerlijk loon worden gewaarborgd van vezel tot het maken van de stof. Alle textiel essentials van BORO*MINI worden in Amsterdam in het BORO*ATELIER natuurlijk geverfd, genaaid en bedrukt door mensen die een leerwerktraject volgen in het atelier. Het BORO*ATELIER biedt op deze manier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstapje naar betaald werk door de afstand te verkleinen. Zo krijgen statushouders extra Nederlandse les op de werkvloer. Via het leerwerktraject zijn er al veel mensen doorgestroomd naar mooie functies, zo zijn er ook drie mensen in het atelier in dienst genomen!

Planet

Alle stoffen zijn GOTS of OEKO-TEX 100 gecertificeerd. BORO*MINI ontwikkelt zelf hun non-toxische verfpigmenten op basis van planten en mineralen. Voor het creëren van prints werkt BORO*MINI met de zeefdruktechniek en gebruikt daarbij inkt op natuurlijke basis. BORO*MINI hanteert veelal zero-waste patronen. Hierdoor genereren ze nauwelijks reststoffen. De reststoffen verwerken ze in andere producten, zoals een mooie vlaggetjes slinger. Tijdens het natuurlijke verfproces wordt er veel minder water verbruikt dan tijden het chemische verfproces. BORO*MINI is verder geheel plasticvrij.

Animals

BORO*MINI is vegan.

Transparantie en keurmerken

BORO*MINI is het eigen merk van het BORO*ATELIER in Amsterdam. Via de kanalen van zowel BORO*MINI en het BORO*ATELIER wordt hun werkwijze met de buitenwereld gedeeld via blogs, foto’s en filmpjes. Met de social impact days opent het BORO*Atelier vaak ook hun deuren voor mensen die het atelier een keer willen bezoeken. Voor het inkoop van de stoffen, maakt BORO*MINI gebruik van de inkoop expertise op gebied van duurzaamheid van Bo Weevil en Ecological Textiles. Via hun zijn de stoffen GOTS of OEKO-TEX 100 gecertificeerd.

Ontdek meer over BORO*MINI en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie