Common & Sense | Merk

Common & Sense | Merk

Common & Sense | Merk

Over de fashion pionier

Je kunt bij Common & Sense terecht voor goede basics maar ook voor een feestelijk jurkje. Het merk verkoopt kledingstukken van hoge kwaliteit die lang meegaan en een goede pasvorm hebben. Vrijwel alles is gecertificeerd op het gebied van mens en milieu. In 2019 begon Common & Sense met de lancering van één duurzaam jurkje, inmiddels is dit uitgegroeid tot een volledige collectie van duurzame items voor vrouwen.

“Kleding gaat over mensen. Altijd. En elk item draagt een eigen verhaal. Over vakmanschap en over makers die waardering verdienen. Met Common & Sense wil ik de verhalen vertellen achter de kleding waarin we ons mooi voelen. Zodat we niet alleen zelf stralen, maar de sparkle delen met iedereen die eraan bijdroeg.”

Janine Hoekman, founder Common & Sense

Janine Hoekman

Common & Sense

Hoe verzilver je de SFGC bij Common & Sense

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Common & Sense. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Common & Sense (@commonandsense.nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Common & Sense (@commonandsense.nl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Common & Sense (@commonandsense.nl)

Echt duurzaam?

“Zonder ervaring in de mode, ging Janine het avontuur aan on Common & Sense op te zetten. Nu staat er een mooi merk, gebaseerd op duurzame waarde. De leverancier van de stoffen en kleding zit in Turkije. Maar laat de eigenaar nu net een Utrechtse stadsgenoot te zijn van Janine!”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De collectie van Common & Sense wordt deels in Nederland geproduceerd en deels in Turkije. Het merk werkt samen met Fabriek Fris in Ede. Dit is een plek waar vluchtelingen en nieuwkomers in Nederland kunnen werken en daarnaast ook taalles krijgen. De fabriek in Turkije waarmee samen wordt gewerkt is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken. Daarnaast is de fabriek volledig GOTS gecertificeerd, dat betekent onder andere dat er eisen worden gesteld op gebied van goede arbeidsomstandigheden. De eigenaar van de fabriek woont in Nederland en Janine kent hem persoonlijk. Vanwege de huidige omstandigheden heeft Janine de fabriek nog niet kunnen bezoeken, zodra het weer mogelijk is zal ze naar Turkije afreizen. Janine heeft 2 tot 3 keer per week contact met de fabrieksmedewerkers. Daarnaast heeft deze leverancier een afdeling en kantoor in Nederland, waar Janine regelmatig heen gaat.

Planet

De materialen die Common & Sense gebruikt zijn gemaakt van van natuurlijke of gerecyclede vezels. In de collectie vind je verschillende stoffen die GOTS gecertificeerd zijn. De volledige productie hiervan vindt plaats in de fabriek in Turkije, van het inkopen van de garen tot het uiteindelijk in elkaar zetten van het kledingstuk. Daarnaast wordt er gewerkt met polyester gemaakt van plastic afval. Het Amerikaanse initiatief OUR Oceans verzamelt afval zoals petflessen in vervuilde kustplaatsen, deze worden vervolgens verwerkt tot garen. Common & Sense houdt bij het ontwerpen van de kleding rekening met zo min mogelijk snijverlies. Soms worden patronen aangepast zodat er zo weinig mogelijk afval/stofverlies wordt gecreëerd. Van de kleine stof restjes die overblijven worden bijvoorbeeld scrunchies gemaakt. Ook wordt er kritisch gekeken naar het waterverbruik, de Fabriek in Turkije waarmee wordt samengewerkt heeft een closed-loop watersysteem. Tot slot is het verpakkingsmateriaal dat Common & Sense gebruikt is recyclebaar.

Animals

Common & Sense is vegan.

Transparantie en keurmerken

De stoffen die Common & Sense gebruikt hebben zowel een GOTS keurmerk als een certificaat van OEKO-TEX®. De fabriek in Turkije koopt zo dicht mogelijk bij de bron in. De nieuwe collectie is gemaakt van Lenzing garen, dit gebeurd allemaal zeer transparant. De fabriek stuurt de stof naar Lenzing, deze wordt daar gecontroleerd en vervolgens wordt er een certificaat afgegeven. Daarnaast is de fabriek aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ontdek meer over Common & Sense en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie