Danya Weevers | Merk

Danya Weevers | Merk

Danya Weevers | Merk

Over de fashion pionier

Bij Danya Weevers koop je duurzame vrouwen kleding en accessoires. Het label heeft een rustgevende en stijlvolle vrouwelijke look. Uniek is dat haar collecties zo zijn opgebouwd, dat je de kleding altijd zowel in de zomer als winter kan dragen. De kleding is gemaakt van kwalitatieve stoffen, die ecologisch en fairtrade zijn geproduceerd. Elke collectie focust op bewustwording van de gevolgen van de fast fashion industrie. Denk daarbij aan de slechte arbeidsomstandigheden, lage lonen van arbeiders en het gebruik van milieubelastende stoffen.

Danya Weevers studeerde af als modeontwerper en lanceerde met het motto ‘waar een wil is, is een weg’ haar gelijknamige en zelfstandig het modelabel. De eerste collectie viel op en was direct een succes. Naast haar modeopleiding, volgde Danya workshops op gebied van plantaardig verven. Deze kennis heeft zij toegepast in haar collecties, zie bijvoorbeeld de SS18 Green Empowerment collectie.

“Duurzaamheid gaat voor mij over teruggeven aan mens, dier en natuur wat je neemt. En als het kan, geef je meer.”

Danya Weevers, founder Danya Weevers

Danya-Weevers-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Danya Weevers?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Danya Weevers. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DANYAWEEVERS (@danyaweevers) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DANYAWEEVERS (@danyaweevers) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DANYAWEEVERS (@danyaweevers)

Echt duurzaam?

“Danya Weevers is een modelabel dat wat mij betreft veel meer vrouwen mogen ontdekken. Mooie ontwerpen, prachtige afwerking en in de kern groen en eerlijk. Bewustwording en afscheid nemen van de fast fashion industrie heeft altijd centraal gestaan Duurzaamheid is bij ontwerper Danya nooit af en dat zie je terug in haar materiaalgebruik.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Om de kwaliteit van de producten en arbeidsomstandigheden voor medewerkers te waarborgen, zijn een groot aantal kledingstukken GOTS gecertificeerd, waarbij vanaf de vervezeling van het katoen arbeidsomstandigheden worden gemonitord. De basic t-shirts, met slow fashion quotes, worden ingekocht bij Stanley en Stella. Zij zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Behalve de basic t-shirts, worden alle collecties in Nederland geproduceerd in eigen atelier of sociaal atelier Stage53. Danya koopt zoveel mogelijk in bij leveranciers die ook op gebied van ‘people’ gecertificeerd zijn, maar het lukt niet altijd om bij alle stoffen na te gaan waar en hoe het gemaakt is. Om een extra steentje bij te dragen gaat vijf procent van de omzet naar de Stichting Vrienden van Judah Mahama, om zo kansarme vrouwen een toekomst te bieden.

Planet

Het merk werkt veel met milieuvriendelijke, zoals biologische GOTS gecertificeerd katoen, gerecyclede materialen, zoals het katoen van in de productie afgekeurde tampons. Danya Weevers werkt veel met bijvoorbeeld de duurzame weverij Enschede Textielstad. Andere stoffen die in de collecties voorkomen zijn het duurzame Tencel en natuurlijke materialen die een kleine impact hebben op het milieu, zoals linnen. Voor de voering, de stof aan de binnenkant van bijvoorbeeld jasjes, worden (regulier) duurzame stoffen ingezet zoals Ecovero van Lenzing. Het vele gebruik van duurzame stoffen in combinatie met de lokale en made to order productie, waarmee het merk overproductie voorkomt, houdt Danya Weevers haar impact op het milieu zo klein mogelijk.

Animals

Danya Weevers gebruikt voor sommige items wol. Daarbij vindt ze het belangrijk dat er ook goed wordt gelet op hoe de dieren worden behandeld en gebruikt zij dus enkel biologische wol, GOTS gecertificeerd of lokaal geproduceerd zonder chemische behandeling. Met de laatste collecties is Danya gestopt met zijde-items en haar basic t-shirts zijn PETA approved.

Transparantie en keurmerken

Danya begrijpt dat zonder transparantie het moeilijk is voor consumenten om te beoordelen of een kledingstuk daadwerkelijk duurzaam is. De kleding uit de laatste collectie, SS20 R-EVOLVE, heeft daarom een QR code die gescand kan worden om te zien waar het gemaakt is en hoe. Met elke collectie wil ze bewustwording van de misstanden in de fast fashion vergroten. Zo vertelt ze op haar website bij elke collectie kort iets over de duurzame insteek. In de webshop vind je per kledingstuk naast informatie als materiaal en productieland, ook welke keurmerken het kledingstuk heeft. Daarnaast spreekt ze op events, geeft ze gastcolleges en geeft ze bij elke aankoop een persoonlijk bericht mee. De keurmerken waarvan Danya Weevers gebruik maakt zijn GOTS, PETA, Fair Wear Foundation, Global Recylced Standard en EU Ecolabel.

Geen reactie's

Geef een reactie