Elements of Freedom | Merk

Elements of Freedom | Merk

Elements of Freedom | Merk

Over de fashion pionier

Het Amsterdamse modemerk Elements of Freedom is ideaal voor vrouwen die houden van comfort en er stijlvol uit willen zien. Zij houdt van een kleurrijke samenleving waarin verschillende culturen samenkomen. Dit is dan ook terug te zien in de kleding, vaak voorzien van unieke prints. De collectie biedt kwalitatieve kledingstukken met een perfecte pasvorm, gemaakt van prachtige natuurlijke en gerecyclede stoffen. Maar ook voor goede basics kun je terecht bij Elements of Freedom. Jarenlang draagplezier gegarandeerd!

Onlangs sleepte Elements of Freedom de gerenommeerde German Design Award in de wacht voor het Reza jack uit de herfst/winter collectie. Het jack is volledig gemaakt van gerecyclede stoffen, waaronder gerecyclede katoen en gerecycled polyamide.

”Elements of Freedom gelooft in de kracht van vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn, de vrijheid om je eigen keuzes te maken, de vrijheid van expressie.”

Audrey Nuchelmans, co-founder en creatief directeur Elements of Freedom

Elemts-of-Freedom-duurzame-kleding-vrouwen

Hoe verzilver je de SFGC bij Elements of Freedom?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop of winkel van Elements of Freedom.

Webshop
Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel. Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Winkel
Overhandig de SFGC bij de kassa. Adres is Wolvenstraat 35 in Amsterdam. Check de website voor de openingstijden.

Echt duurzaam?

“Waar duurzame merken nog vaak te herkennen zijn aan een minimalistische stijl, is Elements of Freedom kleurrijk, vrolijk met veel mooie prints. Daarmee is zij een mooie aanvulling binnen de SFGC community van fashion pioniers.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De collecties van Elements of Freedom worden in Europa geproduceerd, daardoor heeft het merk goed zicht op de arbeidsomstandigheden. Er wordt hierbij onder andere gelet op een eerlijk loon, een veilige en gezonde werksituatie en de vrijheid van de werknemers. Elements of Freedom bezoekt regelmatig de fabrieken, het streven is minimaal één bezoek per collectie. Daarnaast maakt het merk gebruik van onder andere GOTS gecertificeerd katoen. Er worden hierbij eisen gesteld aan de arbeidsomstandigheden bij de productie van de stof.

Planet

In het ontwerpproces ligt de focus van Elements of Freedom op de levensduur en levenscyclus van de items. Om overproductie tegen te gaan wordt er gewerkt met een made-to-order of pre-order principe. Ook kiest zij voor gerecyclede materialen. Deze komen uit Italië, waar de stof opnieuw geweven wordt. Met deze aanpak bespaart het merk op grondstoffen. Als dit niet mogelijk is, gaat Elements of Freedom voor duurzaam gecertificeerde materialen. Het biologische katoen is vrijwel altijd GOTS gecertificeerd en alle materialen kennen een OEKO-TEX 100 certificaat – wat inhoudt dat materialen vrij zijn van schadelijke chemicaliën.

De materialen en stoffen komen voornamelijk uit Europa. Alleen het knitwear komt uit Inner-Mongolia en wordt daar ook geproduceerd.  Ook vind je de nieuwe innovatieve EcoVero viscose in de collectie, dat 50% minder CO2 uitstoot en water verbruikt dan reguliere viscose. Als het gaat om de afwerking, fournituren zijn gemaakt van bioresin of gerecycled materiaal. Zelfs het kantoorpand van Elements of Freedom is duurzaam. Door het gebruik van zonnepanelen op het dak in combinatie met een warmtepomp is het gebouw volledig CO2 neutraal.

Animals

Wol is het enige dierlijke product in de collectie van Elements of Freedom. Een deel is virgin wol en heeft altijd het Responsible Wool keurmerk. Hiermee wordt het welzijn van schapen en het land waarop ze grazen gewaarborgd. Een ander deel is gerecycled en een combinatie van wol en katoen. Hierbij is gekozen voor katoen van  The Better Cotton Initiative (BCI). BCI-katoen is zeker beter dan regulier katoen, maar de milieu-eisen van BCI zijn minder streng dan bij GOTS. De keuze voor BCI heeft te maken met de kwaliteit van het item. Om die juiste kwaliteit te krijgen, waren er namelijk garens nodig die niet beschikbaar waren in organic cotton.

Transparantie en storytelling

Op de website en social media van Elements of Freedom wordt uitgebreid vertelt over de productie van de kleding. De afgelopen jaren heeft het merk gefocust op duurzaamheid en zet nu stappen om volledig circulair te worden. Het startpunt hiervan is de wintercollectie van 2021. Ongeveer een derde van de materialen zal gerecycled zijn en de rest biologisch afbreekbaar. Verder betekent 100% circulair zijn dat Elements of Freedom een Take Back Schema heeft gelanceerd. Klanten kunnen hierbij kleding van Elements of Freedom inleveren in de eigen winkel in de Wolvenstraat, Amsterdam. In ruil ontvang je een kortingscode. Als de kledingstukken nog in goede conditie zijn worden ze gedoneerd aan een kledingbibliotheek. Wanneer de stukken niet meer draagbaar zijn, doneert het merk ze aan fabrieken die ze weer recyclen tot nieuwe stoffen.

Ontdek meer over Elements of Freedom en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie