Halsduk by Esmee | Brand

Halsduk by Esmee | Brand

Halsduk by Esmee | Brand

Over de fashion pionier

Halsduk by Esmee is te herkennen aan haar elegante en unieke sjaals en kimono’s, handgemaakt van hoogwaardige materialen. De collecties zijn geïnspireerd door de kleuren en folklore van Scandinavië en de sereniteit van Japan te combineren met de tijdloze stijl van Esmee. Hoogwaardig ambachtswerk gecombineerd met natuurlijke en duurzame materialen maken van elke Halsduk by Esmee creatie een exclusieve experience.

In 2016 koos Esmee voor haar eigen droom: het opzetten van een duurzaam Nederlands merk. Geïnspireerd door de Japanse en Zweedse cultuur richtte ze het exclusieve merk Halsduk, wat sjaal betekent in Zweeds, by Esmee op.

“Designed to look great, long after the seasonal trend is dead”

Esmee Markhorst, founder Halsduk by Esmee

Esmee-Markhorst-sustainable-fashion-gift-card-brand

Haslduk-by-Esmee-duurzame-mode

Hoe verzilver je de SFGC bij Halsduk by Esmee?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Halsduk by Esmee. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 𝗛𝗔𝗟𝗦𝗗𝗨𝗞 𝗕𝗬 𝗘𝗦𝗠𝗘𝗘 (@halsdukbyesmee) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 𝗛𝗔𝗟𝗦𝗗𝗨𝗞 𝗕𝗬 𝗘𝗦𝗠𝗘𝗘 (@halsdukbyesmee) op

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝗛𝗔𝗟𝗦𝗗𝗨𝗞 𝗕𝗬 𝗘𝗦𝗠𝗘𝗘 (@halsdukbyesmee) on

Echt duurzaam?

“De kledingstukken van Halsduk by Esmee moet je zien en voelen. Dan weet je direct, dit is kwaliteit. Kledingstukken die je een keer koopt en nooit meer weg doet. Ik ben daarom trots dat je de giftcard bij zo’n mooi merk als Halsduk by Esmee kan verzilveren.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Voor de kimono jasjes en lange kimono’s werkt Halsduk by Esmee samen met Nederlandse ateliers. Voor de zijde en cashmere sjaals werkt zij met een Nederlands bedrijf dat samenwerkt met bedrijven in Italië en India. Zij zijn zeer strikt in met wie zij werken en hechten veel waarden aan goede arbeidsomstandigheden. Tevens hebben de cashmere sjaals een BSCI accreditatie, waarmee ze zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden binnen hun wereldwijde toeleveringsketen.

Planet

De focus van Halsduk by Esmee ligt bij creëren van items die niet trendgevoelig zijn, maar wel meegaan met de tijd. Ze heeft een basiscollectie, die ieder jaar terugkomt, en deze wordt aangevuld met limited collecties. Alle items kan je op verschillende manieren dragen en worden gekenmerkt door de kwalitatief hoogwaardige materialen en vakmanschap. Doordat het merk in kleine oplages en made to order werkt, is er geen overproductie. De bedrijven waarmee ze samenwerkt zijn gecertificeerd naar EU standaarden voor milieu en/of kent de bedrijven persoonlijk. Voor de producten worden voornamelijk zijde, cashmere, merino wol, gerecyclede denim, en gerecyclede- en biologisch katoen gebruikt. Voor de voering van de kimono jasjes en lange kimono’s wordt viscose gebruikt. Het merk is op zoek naar een duurzamer alternatief, maar heeft deze nog niet gevonden. Voor de gerecyclede geweven materialen werkt Halsduk by Esmee samen met het Nederlandse bedrijf Enschede Textielstad. Deze weverij maakt stoffen van natuurlijke en gerecyclede garen.

Animals

Voor de waarborging van dierenwelzijn hebben de leveranciers van de merino wol en cashmere een verklaring afgegeven waarin zij toezeggen rekening te houden met de rechten van het dier. De zijde is van een mooie kwaliteit, maar de zijderups wordt niet beschermd tijdens het productieproces.

Transparantie en keurmerken

Oprichter Esmee investeert in persoonlijke en lange termijn samenwerkingen. Hierdoor kan zij goed haar duurzame waarden overleggen en de productie daarbij zoveel mogelijk op laten aansluiten. Zeker bij de Nederlandse leveranciers, komt Esmee regelmatig over de vloer tijdens de productie. Een aantal leveranciers van Halsduk by Esmee zijn Global Recycle Standard (GRS), Global Organic Cotton Standard (GOTS) en OEKO-Tex gecertificeerd. De leverancier van de merino wol gebruikt Alperia green energy en is aangesloten bij Interwoollabs, dat met name wol test op kwaliteit. Op gebied van duurzaamheid en mode is deze leverancier aangesloten bij Traceability & Fashion en heeft het een Chemical Management 4sustainability certificaat.

Ontdek meer over Halsduk by Esmee en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie