Over Iron Roots – sportmerk

Iron-roots-sweater-grey

Iron-roots-coloured-shirts

Iron-roots-vrouw-longsleeve

iron-Roots-duurzame-sportkleding

Over het merk

Iron Roots is een sportmerk voor mannen en vrouwen dat enkel gebruik maakt van natuurlijke materialen waar je lekker in kunt sporten. Op deze manier biedt het merk een serieus alternatief voor reguliere sportkleding, die vrijwel altijd van polyester is gemaakt. De grondstof van polyester is ruwe olie; niet duurzaam. En we weten dat polyester plastic microvezels afstoot die onze oceanen vervuilen. Kortom, Iron Roots laat zien dat het anders kan.

Iron Roots eucalyptus singlets

Hoe verzilver je de SFGC?

Je kan de SFGC bij Iron Roots verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor een Iron Roots codes die je vindt op deze pagina. Je ontvangt de code direct op je scherm of per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Iron Roots code van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

Maak de hele maand maart gebruik van de actie door het logo met vermelding: ‘Ontvang 20% extra waarde bovenop je SFGC voor Iron Roots’ toe te voegen aan je winkelmandje.

Iron-Roots-actie-maart2022

Over de ondernemer

Iron Roots wordt gerund door twee sportieve vrienden, Erik de Groot en Askan Hashemzadeh. Ze waren het zat dat bijna alle sportkleding van polyester is gemaakt, terwijl polyester zeer vervuilend is. Alternatieven voor polyester sportkleding konden ze niet vinden en dus gingen ze het zelf doen. In 2017 was Iron Roots een feit. Nu staat er inmiddels een professioneel sportmerk, microplasticvrij.

“Wij streven naar een plasticvrije kledingindustrie. Onze sportkleding van natuurlijke materialen is ‘just the start.” – Erik de Groot, co-founder Iron Roots

Iron-Roots-Erik-de-Groot

Erik de Groot

Over de duurzame aanpak

“Soms zijn we zo gewend aan hoe de dingen gaan, dat we er bijna niet meer over nadenken. En dat vind ik mooi aan Iron Roots. Meer dan 90% van alle sportkleding is van polyester of een ander ‘plasticsoort’ gemaakt. Zij wilden bewijzen dat het ook anders kan. Dat sportkleding plasticvrij kan zijn, gemaakt van natuurlijke materialen. Het is bewonderingswaardig dat zij hun idee ‘plasticvrije sportkleding’ hebben weten te realiseren.” – Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

Iron-Roots-katoen

Iron-Roots-supply-chain

People

Om ervoor te zorgen dat al onze kleding op een eerlijke manier wordt geproduceerd, heeft Iron Roots lokale, GOTS-gecertificeerde fabrieken (in Portugal en Griekenland) geselecteerd, waarmee ze een nauwe relatie hebben, regelmatig bezoeken en waarvan ze weten dat ze toegewijd zijn aan eerlijke productiestandaarden door de certificeringen.

Planet

Iron Roots maakt veel gebruik van TENCEL™ Lyocell. Dit is op moment één van de meest duurzame stoffen. Ze maken verder gebruik van biologisch katoen, modal en hennep. De Lyocell en Modal komen beide bij textielvezel-innovator Lenzing vandaan, waarbij tijdens de productie tot 95% van de chemicaliën wordt gerecycled. Hennep kent vele duurzame eigenschappen en wordt gemengd met GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd katoen. De biokatoen en hennep komen momenteel uit Turkije en Litouwen, waardoor Iron Roots momenteel alles sourced en produceerd in Europa.

De verpakkingsmaterialen zijn uiteraard niet van plastic – deze zijn milieuvriendelijk. Op hun website geven ze een duidelijke beschrijving van de fit van hun kleding en hoe deze op het model past, zodat retourzendingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarnaast werkt Iron Roots met een tijdloze collectie, waardoor er geen producten verloren gaan aan het einde van een seizoen.

Animals

Iron Roots is vegan.

Transparantie en storytelling

Iron Roots maakt gebruik van GOTS (Global Organic Textile Standard) en OCS (Organic Content Standard) certificering. Ze zijn tegen de SFGC heel open over hoe ze produceren en geven graag meer informatie. De duurzame wijze waarop ze produceren, de zorgvuldigheid waarmee ze hun productielocaties kiezen en wie dat zijn, zou wat ons betreft uitgebreider uitgelicht mogen worden op hun website. 

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Roots (@ironrootsathletics)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Roots (@ironrootsathletics)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Roots (@ironrootsathletics)

1 Reactie
  • Sander
    Geplaatst op 14:58h, 03 oktober Beantwoorden

    Ik kocht een bon en met die bon kocht ik een broek van Iron Roots. Van de Sustainable Fashion Giftcard kreeg ik er een Iron Roots t-shirt bij. Het is heel mooi materiaal, de kwaliteit en pasvorm uitstekend en de communicatie met zowel de mensen van de Sustainable Fashion Giftcard als die van Iron Roots is heel prettig. Helemaal blij!

Geef een reactie