Iron Roots | Brand

Iron Roots | Brand

Iron Roots | Brand

Over de fashion pionier

Iron Roots is opgericht door drie sportieve vrienden die het zat waren dat bijna alle sportkleding van polyester is gemaakt. De grondstof van polyester is ruwe olie: niet duurzaam. En we weten dat polyester plastic microvezels afstoot die onze oceanen vervuilen. Alternatieven voor polyester sportkleding konden ze niet vinden en dus gingen ze het zelf doen. In 2017 was Iron Roots een feit. Drie jaar later zien we een professioneel sportmerk, microplasticvrij!

“Wij streven naar een plasticvrije kledingindustrie. Onze sportkleding van natuurlijke materialen is ‘just the start.”

Erik de Groot, co-founder Iron Roots

Team-Iron-Roots-duurzaam-cadeau

iron-Roots-duurzame-sportkleding

Hoe verzilver je de SFGC bij Iron Roots?

Je kan de SFGC bij Iron Roots verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande promotiecodes. Je ontvangt deze direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Iron Roots promotiecode van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Roots (@ironrootsathletics) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Roots (@ironrootsathletics) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iron Roots (@ironrootsathletics) on

Echt duurzaam?

“Soms zijn we zo gewend aan hoe de dingen gaan, dat we er bijna niet meer over nadenken. En dat vind ik mooi aan Iron Roots. Meer dan 90% van alle sportkleding is van polyester of een ander ‘plasticsoort’ gemaakt. Zij wilden bewijzen dat het ook anders kan. Dat sportkleding plasticvrij kan zijn, gemaakt van natuurlijke materialen. Het is bewonderingswaardig dat zij hun idee ‘plasticvrije sportkleding’ hebben weten te realiseren.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

People

Voor de sportshirts werkt Iron Roots met een fabriek in Portugal. De productielocatie is met zorg geselecteerd en wordt regelmatig door henzelf bezocht. Voor de accessoires werken ze met een gecertificeerde fabriek uit China. Ook deze productielocatie is met zorg geselecteerd, maar hebben de mannen niet zelf bezocht. Ze vertrouwen hier op de certificeringen die de fabriek heeft. Om hun keten beter te kunnen monitoren, is de ambitie om zoveel mogelijk in Europa te produceren en hun grondstoffen te sourcen. Hiervoor onderzoeken ze de mogelijkheden in Griekenland.

Planet

Iron Roots maakt veel gebruik van TENCEL™ Lyocell. Dit is op moment één van de meest duurzame stoffen. Ze maken verder gebruik van biologisch katoen, modal en hennep. Het Modal komt bij textielvezel-innovator Lenzing vandaan, waarbij tijdens de productie tot 95% van de chemicaliën wordt gerecycled. Hennep kent vele duurzame eigenschappen en wordt gemengd met GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd katoen. Voor het transport van de items maakt Iron Roots gebruik van de boot (China ) en wegtransport vanuit Portugal. De verpakkingsmaterialen zijn uiteraard niet van plastic – deze zijn milieuvriendelijk. Op hun website geven ze een duidelijke beschrijving van de fit van hun kleding en hoe deze op het model past, zodat retourzendingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarnaast werkt Iron Roots met een tijdloze collectie, waardoor er geen producten verloren gaan aan het einde van een seizoen.

Animals

Iron Roots is vegan.

Transparantie en keurmerken

Iron Roots maakt gebruik van GOTS (Global Organic Textile Standard) en OCS (Organic Content Standard) certificering. Ze zijn tegen de SFGC heel open over hoe ze produceren en geven graag meer informatie. De duurzame wijze waarop ze produceren, de zorgvuldigheid waarmee ze hun productielocaties kiezen en wie dat zijn, zou wat ons betreft uitgebreider uitgelicht mogen worden op hun website. 

Ontdek meer over Iron Roots en duurzaamheid

1 Reactie
  • Sander
    Geplaatst op 14:58h, 03 oktober Beantwoorden

    Ik kocht een bon en met die bon kocht ik een broek van Iron Roots. Van de Sustainable Fashion Giftcard kreeg ik er een Iron Roots t-shirt bij. Het is heel mooi materiaal, de kwaliteit en pasvorm uitstekend en de communicatie met zowel de mensen van de Sustainable Fashion Giftcard als die van Iron Roots is heel prettig. Helemaal blij!

Geef een reactie