Living Colour | Support innovatie

Living Colour | Support innovatie

Living Colour | Support innovatie

Foto’s Puma X Living Colour door Ingo Foertsch

Over Living Colour

Living Colour is een biodesign-project van de Nederlandse ontwerpers Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar. Het project onderzoekt en ontwikkelt de mogelijkheden om textiel met bacteriën te verven. Voor deze verfmethode zijn geen chemicaliën nodig. Ook verbruikt zij minder energie, water en is zero wast. Daarmee is zij een schoner alternatief voor de veelal milieuvervuilende verfstoffen waarmee onze kleding nu wordt geverfd, die tevens schadelijk zijn voor mensen die met deze stoffen moeten werken.

De SFGC steunt het onderzoek en de ontwikkeling die Living Colour doet naar een grotere variatie van kleuren en de technologie achter ‘bacterial dyes’, zodat bacteriële kleurstoffen uiteindelijk ook interessant zijn voor de industrie. Jouw gift card kan je daarom doneren aan Living Colour.

“Wij staan voor een toekomst waarin kleding wordt ontworpen op basis van de natuur en weer verdwijnt in de natuur.”

Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar, founders biodesign-project Living Colour (foto door Menno de Boer)

Living Colour_Laura & Ilfa

Living Colour X Puma

Living Colour werkte samen met Puma om duurzame technologieën en een nieuwe esthetiek in het verven van textiel te verkennen. De resultaten zijn te zien in het project ‘Design to Fade‘. De collectie is een verkenning naar de mogelijkheden en – helaas – niet te koop.

Living-Colour-Puma

Links Laura en rechts Ilfa

Interview met ontwerper Laura

“Het verven met bacteriën heeft voordelen zoals dat de verf biologisch afbreekbaar is, weinig water en lage temperaturen nodig heeft. Verschillende soorten bacteriën kunnen samen alle kleuren van de regenboog produceren.”

> Lees het hele interview

Ontmoet ontwerper Ilfa

“Het liefst wil ik mooie projecten doen, met fijne mensen om mij heen impact maken en een boodschap overbrengen. Dat we ervoor zorgen dat we met innovatieve materialen, of systemen,  de wereld een stukje mooier maken. Dat is mijn droom.”

> Bekijk de website van Ilfa

Living Colour op TEDxRotterdam

Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar gaven april 2019 de TED Talk ‘Rethinking the way we colour our clothes’ in Rotterdam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Living Colour (@livingcolourcollective) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Living Colour (@livingcolourcollective) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Living Colour (@livingcolourcollective) on

Doneer jouw SFGC aan Living Colour

Living Colour

Doneer jouw Sustainable Fashion Gift Card aan het biodesign-project Living Colour van ontwerpers Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar. Met Living Colour werken zij aan de verdere ontwikkeling van natuurlijke bacteriële kleurstoffen om textiel mee te verven. Voor deze verfmethode zijn geen chemicaliën nodig, verbruikt minder energie, water en is zero wast. In totaal gaat 85% van het bedrag dat je doneert naar onderzoek en verdere ontwikkeling van deze innovatieve manier van verven. Het geld wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden. De overige 15% gaat naar de Sustainable Fashion Gift Card, zodat de giftcard die lokale, duurzame en innovatieve mode-ondernemers support kan blijven voortbestaan.

(5 - 500)

Heb je een vraag? Stuur de SFGC dan een whatsappje: 0657126406.

Duurzame innovatie

“Innovatie op gebied van materialen en hoe we het modesysteem hebben ingericht, is nodig om deze biljoenen industrie te verduurzamen. Als SFGC willen we daarom veelbelovende initiatieven, zoals Living Colour, supporten.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

Geen reactie's

Geef een reactie