Over MUD Jeans – circulair jeansmerk

MUDjeans_men

Mud_Jeans_flair

Over het merk

Van flair tot skinny, voor mannen en vrouwen. MUD Jeans heeft een breed aanbod jeans. Geschikt voor elk seizoen, toch modieus en van goede kwaliteit, zodat je spijkerbroek lang meegaat. Elke spijkerbroek bevat gerecyclede vezels en kan teruggestuurd worden om weer gerecycled te worden tot een nieuwe spijkerbroek. Ben jij echt een spijkerbroeken fan? Overweeg dan eens het beroemde ‘lease a jeans’ concept van MUD Jeans – waarbij je jouw spijkerbroek niet koopt maar van het merk leased.

MUD-Jeans-jennifer-hoffman

Hoe verzilver je de SFGC?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van MUD Jeans. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

MUDjeans_men

Over de ondernemer

Bert van Son werkte 30 jaar in de mode. Hij zag dat het leven van fabrieksarbeiders buitengewoon veeleisend is en dat de eindeloze vraag naar materiaal als gevolg van de explosieve productie onze planeet verwoest. In 2012 richttij hij daarom MUD Jeans op, met de missie de vervuilende mode-industrie te veranderen door te beginnen met hét meest populaire en één van de meest vervuilende kledingitems: de spijkerbroek. In 2013 introduceerde hij het baanbrekende Lease a Jeans-Model. Nog altijd brengt MUD Jeans consequent de principes van de circulaire economie in de praktijk.

mud-jeans-bert-van-son

MUD Jeans’ duurzame aanpak

“MUD Jeans praat niet enkel over circulariteit, maar doet het ook. Zij zeggen niet alleen dat het product wat zij maken recyclebaar is of deels gemaakt is van gerecyclede vezels, maar richten daar ook hun keten en business model op in. Op deze manier  worden hun eigen jeans én die van andere merken, zoveel mogelijk ook écht gerecycled. Dat is, helaas, nog altijd uniek.” – Nanette Hogervorst, SFGC oprichter.

MUD Jeans is een B-Corporation. Dit keurmerk kijkt niet alleen naar de impact van het product, maar naar de impact van de gehele bedrijfsvoering.

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

MUD-Jeans-black-productie

MUD-JEANS-productie

MUD-Jeans-colours

People

Spijkerbroeken van MUD Jeans bestaan voor een deel uit gerecycled vezels aangevuld met duurzame materialen als duurzaam katoen. Dit katoen komt uit Turkije en is GOTS gecertificeerd, waarbij ook eisen worden gesteld aan de arbeidsomstandigheden. Het recyclen, weven maar ook het naaien en wassen van de spijkerbroeken worden gedaan door leveranciers waar MUD Jeans direct contact mee heeft en waar onder goede arbeidsomstandigheden worden gewerkt.

Planet

Door de principes van de circulaire economie toe te passen verkleint MUD Jeans haar ecologische voetafdruk. Over 2020 hebben zij dit berekent aan de hand van drie parameters: water, co2 uitstoot en biodiversiteit. MUD Jeans bespaart t.o.v. reguliere jeans 93% liter water, vermijdt 74% Co2 verbruik, en haar impact op biodiversiteit is 51% minder. Het lease a jeans concept geeft consumenten een incentive om oude jeans in te leveren en helpt te voorkomen dat een jeans in een prullenbak beland.

Animals

MUD Jeans is vegan.

Transparantie en storytelling

MUD Jeans beschrijft in tekst, afbeeldingen en video’s haar productieproces en met welke leveranciers zij samen werken. Storytelling wordt onderbouwd met cijfers en gedeeld op de website, social media kanalen en een Impact rapport.

Geen reactie's

Geef een reactie