MYoMY – tassen- en accessoiremerk 

MYCIRCLE BAG-MYoMY-Waste2Wear

Banners Essentials - SFGC x MYoMY 4

MY PAPER BAG Work - hunter off-black

MyLimaHandBag-MYoMY

Over het merk

MYoMY is beroemd geworden met haar iconische ontwerp MY PAPER BAG. Het duurzame alternatief voor de welbekende papieren zak. Inmiddels brengt MYoMY verschillende tassen en accessoires op de markt, waarbij zij feilloos ethiek en esthetiek combineert. Fair trade & B Corp gecertificeerd, met respect voor de natuur, en een tijdloos design dat jaren meegaat. Iedere MYoMY tas is gemaakt om een keten van empowerment te creëren van maker tot drager.

MPB Mini Camel_Apple+Shoe-MYoMY

Hoe verzilver je de SFGC?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van MYoMY. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

MyPhilipBag-MYoMY

Over de ondernemer

“Wij geloven in een eerlijke wereld waarin we elkaar versterken. We zijn namelijk allemaal changemakers. Door samen te werken kunnen we onze kennis delen en onze positieve impact vergroten. Van maker tot drager, samen creëren we een keten van empowerment.” – Marja Baas, oprichter MYoMY

Marja Baas - oprichter MYoMY

Over de duurzame aanpak

“MYoMY is gewild om haar design en in haar communicatie grijpt zij iedere kans aan om eerlijke mode te promoten. De iconische MY PAPER BAG bewijst dan ook dat ethiek, esthetiek en duurzaamheid, prima samen kunnen gaan.” – Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Productie - SFGC x MYoMY 4

AppleSkin_MPB_Shopper-1

AppleSkinShopper-MYoMY

Mens

MYoMY werkt alleen samen met partners die net als zijzelf, positieve impact willen maken. Lange termijn samenwerkingen zijn daarom van groot belang. De Fair Trade productiepartners in Bangladesh, India & Roemenië, die de tassen maken, betalen alle ambachtslieden een eerlijk loon en er worden acceptabele werkuren gedraaid. Ook is er een veilige werkomgeving en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling via trainingen. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met Taslima Miji, oprichtster van de Fair Trade fabriek Leatherina in Bangladesh. Leatherina zie je ook in film op deze pagina. Naast de producenten werkt MYoMY ook samen met andere partners die op hun manier anderen in hun kracht zetten zoals Plan Nederland en Waste2Wear®. MYoMY werkt nauw samen met haar productiepartners die inmiddels allemaal gecertificeerd zijn door de World Fair Trade Organization (WFTO) of SA-8000 Standard. Deze positieve inzet van MYoMY wordt extra benadrukt doordat het merk B Corp gecertificeerd is door B Lab.

Planeet

In samenwerking met haar Fairtrade productiepartners, streeft MYoMY naar de meest duurzaam mogelijke oplossingen. Zo werkt MYoMY met door Leather Working Group (LWG) gecertificeerde looierijen. Dit betekent strenge controle op het naleven van alle milieuregels. Ook vragen ze partners afvalstromen in meerdere stadia van de productie te recyclen en gebruik te maken van zonlicht tijdens de natuurlijke droogprocessen om zo energiegebruik te reduceren. MYoMY bezoekt regelmatig (minimaal eens per jaar) de looierijen en verkrijgt informatie over de werkwijzen van de bedrijven middels rapportages van de WFTO en LWG. De binnenvoering van de tassen is gemaakt van gerecyclede plastic afval flessen van leverancier Waste2Wear®, die ook duurzaamheid als vertrekpunt heeft. Naast een collectie van RPET heeft MYoMY sinds kort ook haar eerste vegan, AppleSkin™ collectie op de markt gebracht. Gemaakt van een innovatief materiaal gemaakt van appelresten van de appelsap/jam industrie. De fournituren die worden gebruikt zijn REACH gecertificeerd. MYoMY gebruikt milieuvriendelijke verpakkingen en minimaliseert transport via vliegverkeer.

Animals

MYoMY werkt samen met partners waar zij een groot verschil kunnen maken, wat soms ook een uitdaging kan zijn. Op het gebied van leer werkt MYoMY met looierijen die zijn aangesloten bij de Leather Working Group. De LWG onderzoekt in hoeverre looierijen weten waar hun leer vandaan komt. Hoewel looierijen ons garanderen dat de dieren goed behandeld worden blijft MYoMY kritische vragen stellen om hier samen met LWG meer traceerbaarheid en transparantie in te verkrijgen. Daarbij brengt MYoMY ook vegan alternatieven op de markt zoals collecties gemaakt van Recyclede pet-flessen in samenwerking met leverancier Waste2Wear® en het duurzame AppleSkin™.

Transparantie en storytelling

MYoMY communiceert helder en uitgebreid op haar website en social media kanalen over wat zij allemaal doen om bij te dragen aan een goede wereld. De samenwerkingen en certificeringen die zij zelf en/of hun leveranciers hebben, waaronder B Corporation, World Fair Trade Organization, SA-8000, Leather Working Group, REACH en Global Recycle Standard, onderstrepen hun beleid. Meer informatie is ook te vinden in hun Transparency Report.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYoMY (@myomy_official)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYoMY (@myomy_official)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYoMY (@myomy_official)

Geen reactie's

Geef een reactie