Rianne de Witte | Merk

Rianne de Witte | Merk

Rianne de Witte | Merk

Over de fashion pionier

De ontwerpen van Rianne de Witte herken je aan de tijdloze look. De pasvorm met een goed draagcomfort, de prachtige materialen en verfijnde afwerking, zorgen samen voor de hoge kwaliteit van de collectie. Elk ontwerp wordt getest en doorontwikkeld. Rianne creëert voor haarzelf de vrijheid om stil te staan bij de kledingitems die ze aan de collectie toevoegt, deze moeten waarde toevoegen aan het merk en de vrouwen voor wie ze ontwerpt. Sommige kledingstukken zitten al 20 jaar in het assortiment. Naast de prachtige kleding, geeft Rianne ook naailessen in haar eigen atelier in Breda. Deze zullen weer doorgang vinden na corona.

Rianne de Witte studeerde in 1994 cum laude af aan de Academie Sint Joost voor beeldende kunsten in Breda. Ze vestigde zich als één van de eerste mode-ontwerpers met een duurzaam label. Ze mag dan ook met recht een pionier genoemd worden op gebied van duurzame mode in Nederland.

“Voor mij als ontwerper begint duurzaamheid bij de keuze voor hoge kwaliteit en een tijdloos ontwerp, waardoor kledingstukken jarenlang mee kunnen gaan. Met regelmaat krijg ik de vraag van klanten of we een favoriet kledingstuk opnieuw willen maken, omdat het na jaren intensief dragen en wassen op is. Zo’n verzoek is een kroon op het werk.”

Rianne de Witte, founder Rianne de Witte

rianne-de-witte-mode-ondernemer

Rianne_de_Witte_break

Hoe verzilver je de SFGC bij Rianne de Witte?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Rianne de Witte. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rianne de Witte (@riannedewitte)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rianne de Witte (@riannedewitte)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rianne de Witte (@riannedewitte)

Echt duurzaam?

“In 2015 ben ik mij gaan verdiepen in duurzame mode. Rianne de Witte was toen samen met een handjevol ontwerpers, een van de weinige met een eigen duurzaam modelabel van naam. Ik ben dan ook trots en blij dat Rianne met haar gelijknamige merk aangesloten is bij de SFGC.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De kleding van Rianne de Witte wordt vervaardigd in eigen atelier of bij kleinschalige naaiateliers in Nederland. Voor de borduursels in de collectie werkt het label regelmatig samen met Wereldwijven in Dordrecht; een multicultureel borduuratelier met een sociaal en ambachtelijk karakter. Eén van de vaste leveranciers sinds 1994 is Bo Weevil, een pionier in Nederland op het gebied van biologische stoffen. De katoen van Bo Weevil wordt geproduceerd in Turkije en India en alles is GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat vanaf de verwerking van de vezel er strengere eisen worden gesteld aan de arbeidsomstandigheden. Rianne de Witte werkt daarnaast met hennep en linnen kwaliteiten onder andere via Ecological Textiles, het Belgische Libeco, en enkele leveranciers uit Ierland en Italie.

Planet

Het merk zet met name in op kleding van hoge kwaliteit die lang meegaat. Hier zijn dan ook de ontwerp- en materiaalkeuzes op gebaseerd. Naast dat kwaliteit voorop staat, maakt het merk veel gebruik van GOTS gecertificeerd biologisch katoen, hennep, linnen en wol. Ook zal je duurzame materialen als ramie, lyocell en tencel (Lenzing) zien. De meeste stoffen die Rianne gebruikt zijn zogenaamde monomaterialen. Dit zijn stoffen gemaakt van een en hetzelfde materiaal, zoals 100% biologische katoen. Kleding gemaakt van monomaterialen zijn bijvoorbeeld gemakkelijker te recyclen. In dit kader wordt er gewerkt aan een ‘ take back programma’, waarbij kleding van Rianne de Witte weer wordt verzameld voor recycling.  Verder worden er accessoires zoals mondkapjes gemaakt van reststoffen.

Rianne de Witte streeft ernaar om haar Co2 uitstoot zoveel mogelijk te verkleinen door zoveel mogelijk te kiezen voor leveranciers die dichtbij huis produceren en/of door te kiezen voor milieuvriendelijk transport. Als je bij Rianne de Witte iets koopt ontvang je dit in een gerecycelde verpakking en wordt het door Fietskoeriers bezorgd.

Animals

Het merk heeft een aantal wollen items in de collectie. Bij de inkoop wordt met name gelet op of er geen mulesing plaats heeft gevonden in de keten. Als er wol wordt gebruikt wordt, bij voorkeur gewerkt met wolsoorten die GOTS gecertificeerd zijn. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van zijde werkt het merk met Peace Silk kwaliteiten of vintage zijde.

Transparantie en storytelling

Rianne de Witte heeft de productie van de kleding, geheel in eigen hand. Bij productie of inkoop in het buitenland, vraagt zij om certificaten wanneer zij zelf, als klein merk, het productieproces niet kan overzien. Het merk geeft aan dat dit zeker geldt voor landen met een hoger risico op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen. Eerder was het merk lid van het initiatief MADE-BY. Dit was een koepel-keurmerk dat aangesloten bedrijven stimuleerde een steeds groter deel van hun productie te verduurzamen. Helaas is dat initiatief inmiddels stopgezet. Op de website, en vooral op Instagram, vertelt Rianne meer over de achtergrond van het merk en de duurzame aanpak.

Ontdek meer over Rianne de Witte en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie