Schaapskleren | Webshop

Schaapskleren | Webshop

Schaapskleren | Webshop

Over de fashion pionier

Schaapskleren verkoopt mooie en kwalitatieve basics en ondergoed voor vrouwen, mannen en kinderen. Denk aan hemdjes, sokken, beha’s maar ook heerlijk zittende broeken. De kledingstukken zijn gecertificeerd en van natuurlijke materialen, zoals wol en zijde of tencel. Hierdoor zit de kleding van Schaapskleren altijd comfortabel. Tops hebben soms een subtiel kanten randje, de broeken een printje, of het item heeft gewoon een hele goede fit waardoor het je als gegoten zit.

“Kleding zo dicht op de huid moet zeker goed zijn. Er is een constante uitwisseling tussen jou en het materiaal.”

Mirjam Schaaf, founder Schaapskleren

Mirjam-Schaaf-duurzame-ondernemer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by schaapskleren (@schaapskleren) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by schaapskleren (@schaapskleren) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by schaapskleren (@schaapskleren) on

Hoe verzilver je de SFGC bij Schaapskleren?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Schaapskleren. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Voordat iedereen op de ‘duurzaamheidstrein’ sprong, was eigenaar Mirjam Schaaf al bezig met haar zoektocht naar duurzame merken. Ik ben dan ook ontzettend trots dat een koploper als Mirjam bij de Sustainable Fashion Gift Card is aangesloten. De collectie die zij heeft geselecteerd bestaat uit merken die soms al eeuwen bezig zijn met het bieden een mooi product dat verantwoord is vervaardigd. ”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Schaapskleren werkt enkel met merken waarbij mensenrechten op orde zijn. Zo hebben de meeste merken met het GOTS-certificaat, het strengere Duitse IVN-certificaat en/of kennen hun toeleveringsketen tot en met het ruwe materiaal, zoals de merken Hirsch Natur en Disana. Schaapskleren vraagt informatie op over bescherming van mensenrechten bij de merken zelf, verwacht daarbij volledige antwoorden en letten erop dat dit is vastgelegd in een protocol. Een van de merken, Alkena , werkt voor de productie van biologische zijde met een eigen kleinschalige en idealistisch opgezette werkplaats in China.

Planet

Schaapskleren werkt zoveel mogelijk met natuurlijke materialen die biologisch zijn en als het even kan gecertificeerd. Synthetisch materiaal wordt onder meer vermeden omdat dit voor de natuur schadelijke microplastics afgeeft, met name tijdens het wassen van kleding. In sommige kleding zit wel synthetisch materiaal. De keus om deze items toch te verkopen is omdat het materiaal de stof langer houdbaar maakt, zoals bij wollen sokken. Verder kijkt Schaapskleren naar merken die met innovatie bezig zijn en zo hun impact op de natuur verkleinen, zoals het merk Calida. Zij hebben een collectie ontwikkeld die naast OEKO-TEX Made in Green ook Cradle2Cradle gecertificeerd is. Ook let Schaapskleren op haar eigen impact, onder meer door recyclebaar verpakkingsmateriaal te gebruiken en groene stroom.

Animals

Dierenrechten moeten absoluut in orde zijn. Voor de wol wordt er extra op gelet dat er geen mulesing plaatsvindt. Zij vragen deze informatie op bij de merken zelf. De antwoorden moeten genoeg vertrouwen geven dat het goed zit. Van het merk Calida hebben zij bijvoorbeeld een certificaat ontvangen over de juiste behandeling van schapen, zoals diervriendelijk scheren, geen mulesing of andere schendingen van dierenrechten.

Transparantie en keurmerken

Om te kunnen beoordelen of merken duurzaam zijn is transparantie voor Schaapskleren belangrijk. Zij verwacht dus volledige antwoorden op haar vragen aan merken. Ook gaat zij lange termijn relaties aan met merken. Zij heeft een goed beeld van de productie middels persoonlijke gesprekken maar ook de overhandiging van foto’s, video’s, certificaten en transparanties over wie de leveranciers zijn. Schaapskleren legt op haar website helder uit op welke manier de merken duurzaam zijn.

Ontdek meer over Schaapskleren en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie