SeeFeel – merk

SeeFeel-collectie-colbert

SeeFeel-collectie-jurk-lila

See-Feel-collectie-top-oker

SeeFeel-collectie-pak

Over het merk

Seefeel zet zich in voor een schonere én inclusievere mode-industrie. Door het toevoegen van details met reliëf op de kleding, die je kan voelen, is het ook voor blinde en slechtziende vrouwen mogelijk om zich een voorstelling te maken van hoe de kleding eruit ziet. Founder Rachel deed tijdens haar afstuderen onderzoek naar de behoeftes van vrouwen met een visuele beperking op het gebied van winkelen. Met haar merk biedt ze deze vrouwen een meer totale winkelervaring. Seefeel produceert volledig in Europa, van stoffen tot en met het kledingstuk zelf.

SeeFeel-kleding-blinde-geleide-hond

Hoe verzilver je de SFGC?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van SeeFeel. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

SeeFeel-kleding-slechtziende-reliëf

Over de ondernemer

Tijdens haar studie Fashion & Textile Technologies leerde Rachel Lourens over duurzaamheid in alle in alle stappen van de supply chain. Ze was altijd al gefascineerd door het manipuleren van stoffen en realiseerde zich dat ze een groot verschil kon maken in de levens van vrouwen met een visuele beperking door bepaalde details toe te voegen op kleding. Wat begon met een afstudeerscriptie groeide al snel uit tot een inclusief én duurzaam modemerk.

‘Alle keuzes die je als bedrijf maakt moeten gemaakt worden met mens en milieu als belangrijkste prioriteit.’ – Rachel Lourens, oprichter SeeFeel

Rachel-Lourens-SeeFeel

Rachel Lourens

Over de duurzame aanpak

“Diversiteit en inclusiviteit voeren in de discussie rond duurzaamheid vaak niet de boventoon. En dat maakt Seefeel zo bijzonder. In haar ontwerpen houdt Rachel bewust rekening met mensen die slechtziend of blind zijn. In de mode, waar veel  draait om het ‘zien’, wordt deze groep nog weleens vergeten. Tegelijkertijd, is Seefeel er voor iedere vrouw, simpelweg omdat zij een prachtige collectie neerzet.” –  Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

SeeFeel-people

SeeFeel-planet

SeeFeel-animals

SeeFeel-collectie-transparantie

People

volledige productie vindt plaats bij Fabriek Fris in Ede. Hier werken mensen met een afstand arbeidsmarkt. Rachel gaat hier regelmatig langs. De prototypes van elke collectie worden met de hand gemaakt in het eigen atelier in Apeldoorn. De materialen zijn geproduceerd onder ethisch verantwoorde omstandigheden in Turkije. Van de productielocatie is er beeldmateriaal aanwezig, van de stoffen producent (nog) niet.

Planet

Seefeel gebruikt stoffen van de merken MeetMilk en Mind the Maker. De kleding is voornamelijk van Tencel van Lenzing deze is Oeko-tex 100 gecertificeerd daarnaast wordt er GOTS gecertificeerd biologisch katoen gebruikt. De stoffenfabriek maakt gebruik van windenergie en gaat ecologisch verantwoord om met afvalwater en energieverbruik. Het garen van de kleding van Seefeel is gemaakt van gerecycled polyester. Seefeel werkt volgens het principe van made to order of pre-order, er vindt dus geen overmatige productie plaats.

Animals

Seefeel heeft één product waarin wol is gebruikt.

Transparantie en storytelling

Seefeel vindt dat je als duurzaam merk transparant moet kunnen zijn over de supply chain van A tot Z. Doordat alles lokaal wordt geproduceerd is het makkelijk om de productielocaties te bezoeken. Seefeel heeft de ambitie een B-corp te worden, zero-waste te produceren en wil werken aan circulair plan waarin wordt gekeken naar de levensloop van de kleding. Op de website van Seefeel is uitgebreide informatie te vinden over de productie, ook kun je er een lijst met de suppliers vinden. Door het scannen van de QR code op de labels krijgt de gebruiker meer achtergrondinformatie over het kledingstuk. Er is voor vrouwen met een visuele beperking de mogelijkheid om deze tekst voorgelezen te krijgen.

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SeeFeel (@seefeel2020)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SeeFeel (@seefeel2020)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SeeFeel (@seefeel2020)

Geen reactie's

Geef een reactie