UNBEGUN – merk

unbegun-boedelbak-upcycle-collaboration

unbegun-sustainable-fashion-gift-card-brand

Unbegun-boedelbak-collectie

sustainable-fashion-gift-card-unbegun-image-1920-x-1080-lR

Over het merk

Unbegun geeft na jaren trouwe dienst restmaterialen een nieuwe bestemming; van markt- tot transportzeil! Deze materialen worden geupcycled tot unieke tassen en accessoires. Het materiaal is niet alleen super stevig en gaat dus lang mee, het is er in allerlei toffe kleuren. Dit maakt de tassen en accessoires van Unbegun echte eyecatchers. De laptop sleeves, schoudertassen en fanny packs hebben stuk voor stuk een strak tijdloos design en zijn unisex. Omdat ieder zeil anders is, zal je niet snel twee tassen tegenkomen die exact hetzelfde zijn.

unbegun-boedelbak-upcycle-collaboration-foto-2 copy

Hoe verzilver je de SFGC?

Je kan de SFGC bij Unbegun verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de codes op deze pagina. Je ontvangt deze direct op het scherm en mail. De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Unbegun-code van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met gemiddeld 15 minuten een reactie.

Unbegub-collectie

Over de ondernemer

Als jonge jongen verdiende de oprichter van Unbegun, Martijn Hemelaar, zijn zakgeld tussen de marktzeilen in Amsterdam. Na jarenlang voor verschillende bedrijven als marketing- en communicatiemanager te hebben gewerkt, kwam hij met het idee om deze oude marktzeilen opnieuw te gebruiken. Vanuit dat idee is Unbegun toen onstaan.

“Ons doel? Zoveel mogelijk materiaal dat nog kwalitatief goed is uit de verbrandingsoven redden en upcyclen tot unieke producten!” – Martijn Hemelaar, oprichter UNBEGUN

Martijn-Hemelaar-oprichter-Unbegun

Over de duurzame aanpak

“Unbegun heeft inmiddels honderden oude marktkraamzeilen niet in de verbrandingsoven zijn beland. Deze oude marktzeilen worden nu dagelijks gebruikt als functionele tas of laptop sleeve.” – Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Unbegun-fair-labour

Unbegun-materialen

Unbegun-people

Unbegun-atelier

Mens

Alle producten van Unbegun worden lokaal, omgeving Amsterdam, door freelance naaisters geproduceerd in hun atelier aan huis. Het merk kent alle naaisters persoonlijk en gaat daar wekelijks langs. De herkomst van de marktzeilen, die na jaren trouwe dienst op de markt worden ge-upcycled, wordt momenteel gecheckt.

Planeet

Alle tassen, laptop sleeves en accessoires zijn vrijwel helemaal gemaakt van oude markt- of Boedelbak-zeilen – die niet meer gebruikt kunnen worden voor hun originele doel. In plaats van deze sterke materialen weggooien, upcyced Unbegun deze zeilen tot tassen. Op deze manier geeft het merk deze materialen een ‘tweede leven’ en voorkomt zij verspilling van grondstoffen. Als er nieuwe materialen aan de producten moeten worden toegevoegd, dan gaat het merk op zoek naar het meest milieuvriendelijke alternatief. Zo wordt er voor de opvulling van de laptop sleeves gerecycled schuim gebruikt dat afkomstig is uit de productie van matrassen en kussens. Alle producten worden gevoerd met een stof van gerecycled plastic (Rpet).

Dier

Alle producten zijn vegan.

Transparantie en storytelling

Unbegun is een écht Amsterdams product. Doordat de productie lokaal plaatsvindt is het proces overzichtelijk en transparant. Tevens gaat het merk samenwerkingen aan met bedrijven om voor meer bewustwording te zorgen op het gebied van hergebruik. Zo sloeg het merk de handen ineen met Boedelbak, Nederlandse marktleider in verhuur van aanhangwagens. Maar liefst 2500 zeilen worden door deze samenwerking geupcycled tot nieuwe producten.

Ontdek meer over Unbegun en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door UNBEGUN Bags & Accessories (@unbegunbags) op

Geen reactie's

Geef een reactie