el.résidu

Duurzame kleding die eerlijk en uniek is en waar je blij van wordt.

Waarom we el.résidu leuk vinden

“el.résidu laat zien dat duurzame kleding niet altijd basic hoeft te zijn. De items zijn echte eyecatchers en goed te combineren met de rest van je kledingkast.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

el.résidu staat in het Spaans voor restanten, en dat is dan ook precies wat de kernwaarde van el.résidu is. Overblijfselen zoals vintage of ‘’dead-stock’’ materialen omgetoverd tot unieke unisex en vrouwen items. Op die manier worden de waardevolle materialen van de textielafvalberg gered. Oprichtster Ella is zelf naar India gegaan om de mooiste onbenutte pareltjes te zoeken tussen de stapels vintage en dead-stock stoffen. De stoffen hebben prachtige heldere kleuren met bijzondere patronen. Daarnaast bezocht ze ook de juiste partners die de samenwerking aan wilde gaan om de collecties tot leven te brengen. Alles wordt dan ook eerlijk geproduceerd door kleinschalige organisaties in India.

The-brand-el-residu

el.résidu signature pieces

Amira skirt

€ 120

Bowie jacket

€ 240

Myra dress

€ 180

Myra dress

€ 180

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Op de website van het merk kies je een product uit. In de webshop kan je alleen de giftcard niet direct verzilveren. Je dient daarom de giftcard eerst om te ruilen voor een webshop-code - die je vervolgens in de webshop bij het veld kortings- of promotiecodes kunt invoeren. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

subheader-el-résidu

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

De pionier

el.résidu is opgericht door Ella. Geboren en getogen in een klein dorpje in het noorden van Nederland. Toen ze achttien jaar was besloot Ella naar Amsterdam te verhuizen en haar droom te verwezenlijken. Wat de droom precies inhield wist ze alleen nog niet. Wel wist ze vanaf 11-jarige leeftijd dat dit iets met mode te maken zou hebben. Na een carrière als modeontwerpster besloot ze de bold move te maken door haar baan op te zeggen en haar droom na te jagen. Iets waar haar hart écht sneller van ging kloppen. Tijdens werktrips voor haar voormalige baan zag Ella hoeveel ongebruikte left-overs er in fabrieken en stoffenwinkels nog te vinden waren. Om die reden besloot ze een merk op te zetten om deze materialen een tweede leven te geven. Ethisch en eerlijk geproduceerde tijdloze items, dat is el.résidu.

The-pioneer-ella-brouwer

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment