The Knitwit Stable

Zachte truien, vesten, sjaals en mutsen van wol van de eigen schapen en geiten en gemaakt in de eigen breistudio. Lokaler kan niet.

Waarom we The Knitwit Stable leuk vinden

“Het concept van The Knitwit Stable laat zien hoe mode er ook uit kan zien. Samen leven met de dieren die ons een prachtig materiaal geven; wol. Waar kennis wordt gedeeld via workshops en de productie plaatsvindt op de plek waar de vol vandaan komt.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

The Knitwit Label maakt prachtige truien, vesten, omslagdoeken en mutsen van wol in natuurlijke kleuren, voor mannen en vrouwen. Ook heeft zij een baby- en lifestyle producten, zoals een wiegdekentje en plaids. Geen gekriebel, maar heerlijk zacht. De wol is afkomstig van de eigen dieren, die vrij rondlopen op de boerderij in Baambrugge. Hier staat ook de breistudio waar met innovatieve breimachines de kledingstukken worden gemaakt. Helemaal lokaal. Ook verkoopt het merk garens en wil en biedt ze masterclasses aan voor de makers onder ons. 

The-brand-the-knitwit-stable

The Knitwit Stable signature pieces

Nena trui

€ 415

Douwe vest

€ 499

Keesje baby wiegdeken

€ 110

Dorus Beanie

€ 89

Vind je het interessant om te ontdekken hoe het maakproces van jouw wollen trui eruitziet? Op de boerderij in Baambrugge, waar de dieren rondlopen en waar de breistudio staat, geeft The Knitwit Stable masterclasses voor particulieren en professionals.

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

The-Knitwit-Stable-subheader

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Het grootste deel van het proces vindt plaats in Nederland. Het enige dat wordt uitbesteed is het verwerken van de ruwe wol naar garens. Dit gebeurt in Italië, omdat er in Nederland geen professionele verwerkingsindustrie voor wol meer is.

Gebruikersfase: Wol is een materiaal dat erg makkelijk in gebruik is. Zo is wol onder andere zelfreinigend, zeer slijtvast, isolerend, vuilafstotend en heeft het daarbij een lange levensduur.

Einde levensduur: Wol is makkelijk te recyclen en biologisch afbreekbaar. The Knitwit Stable heeft samen met Joe Merino de Joe Circular Crew en Plaid uitgebracht van 50% oude Joe-truien en 50% nieuw merinowol. Gebreid door The Knitwit Stable.

De pionier

Na 25 jaar als inkoper en producent in de mode te hebben gewerkt besloot Reina Ovinge dat het tijd was voor een duurzame transitie. Ze verkocht haar bedrijf en startte The Knitwit Stable. Een plek waar kennisdeling, eerlijke productie en dierenwelzijn samenkomen. Reina woont en werkt zelf op de boerderij, waar een groot gedeelte van het hele productieproces plaatsvindt. Hierdoor kan The Knitwit Stable de werkomstandigheden zelf bepalen. 

 

The-pioneer-Reina-Ovinge

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment