Ana Dyla | Brand

Ana Dyla | Brand

Ana Dyla | Brand

Over de fashion pionier

Ana Dyla is een prachtig, tijdloos sieradenlabel dat is opgezet door twee zussen, Hatice en Sernur. Hatice is jurist en hield zich al vroeg in haar carrière bezig met mensenrechten, maar ze was ook creatief. Beide passies komen nu samen in Ana Dyla. Een elegant sieradenmerk voor vrouwen en door vrouwen. Ongepolijst en daardoor heel puur.

“Onze sieraden zijn bedoeld om voor altijd bij je te blijven. Hoge kwaliteit is daarom een must.”

Hatice Tekin, co-owner Anay Dyla

Hatice-Tekin-sustainable-fashion-gift-card-brand

Hoe verzilver je de SFGC bij Ana Dyla?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Ana Dyla. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA DYLA JEWELLERY (@anadylahq) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA DYLA JEWELLERY (@anadylahq) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA DYLA JEWELLERY (@anadylahq) on

Echt duurzaam?

“De keten van edelstenen is ingewikkeld en strekt zicht uit over de hele wereld over. Niet bij Ana Dyla. Maar liefst 80% van de edelstenen wordt lokaal gedolven door hun eigen atelier in Turkije. Zij bewerken de edelstenen om ze daarna te verwerken in een prachtig en eerlijk sieraad. Daarna gaat het rechtstreeks naar Ana Dyla en van daar naar ons als consument.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Ana Dyla werkt samen met kleine ateliers in Turkije waar ze nauw contact mee hebben. De zussen bezoeken zelf de ateliers en praten daar met de mensen. Daar ze een Turkse achtergrond hebben, spreken ze de taal. De hele productie is ethisch verantwoord: eerlijke lonen, goede werkomstandigheden, verzekeringen en scholingsmogelijkheden.

Planet

Het zilver van Ana Dyla is voor 80% gerecycled en het goud voor 90%. De edelstenen die worden gebruikt zijn tevens voor 80% lokaal gedolven. De ambitie is dit beide op 100% te krijgen. Wat betreft CO2 uitstoot, verzendingen van sieraden naar klanten binnen Nederland wordt met fietskoeriers gedaan. Echter, al het transport van en naar het buitenland wordt met het vliegtuig gedaan. De verpakkingen die Ana Dyla gebruikt zijn milieuvriendelijk.

Animals

Ook hier wordt opgelet in de productie. Zo gebruiken ze geen lijm waar vaak botresten van dieren in zitten.

Transparantie en keurmerken

In tegenstelling tot kleding, zijn er voor sieraden geen breedgedragen onafhankelijke keurmerken op gebied van duurzaamheid. Ana Dyla heeft dan ook geen certificeringen. Wel is zij heel transparant over haar werkwijze en kent zij haar keten tot het ruwe of gerecycled materiaal. Deze mate van transparantie maakt het wat ons betreft heel aannemelijk dat Ana Dyla daadwerkelijk op een verantwoorde manier produceert. Daarom is zij aangesloten bij de SFGC. 

Ontdek meer over Ana Dyla en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie