Loya

Hippe, duurzame lifestyle producten aanbieden onder één dak: dat is Loya.

Waarom we Loya leuk vinden

“Met Loya zit er in Breda een prachtige winkel, met een collectie merken die door Lotte en Yara zorgvuldig is geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Bij Loya Breda vind je duurzame mode en lifestyle artikelen onder één dak bij zowel hun fysieke winkel in Breda en de webshop. Je vindt er een breed aanbod aan duurzame dames- en herenkleding met merken als Armedangels en Mud Jeans. Ze bieden een breed scala aan duurzame kledingmerken. Van GOTS gecertificeerde artikelen tot items gemaakt van recycled kasjmier en recycled katoen. Bij Loya Breda staan ze voor transparantie. Ze streven er niet naar dat klanten zo veel mogelijk kopen, maar juist hun geld besteden aan een duurzaam product. En daar helpen zij hun klanten graag mee!

The-brand-loya

Loya populaire items

Kings of Indigo overshirt

€ 159,99

Rifo-lab trui

€ 139,00

Sadie shirt

€ 110,00

Fik kaars

€ 13,50

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Bij Loya vinden ze het belangrijk dat de merken die ze aanbieden kritisch zijn op de mensenrechten in de keten. Om deze informatie te achterhalen gaan ze in gesprek met de leveranciers en kijken ze via de website Good On You.

Gebruikersfase: Bij Loya kiezen ze voor kwalitatief goede kleding. Zo kun je zo lang mogelijk van je item genieten. Bij vragen over het verzorgen van jouw kleding kun je altijd in de winkel van Loya terecht, of kun je ze een berichtje sturen.

Einde levensduur: Heb je ‘oude’ kleding van de merken die bij Loya verkrijgbaar zijn, dan kan je deze in de winkel in Breda inleveren. Met het inleveren van deze items spaar je voor een leuke korting in de winkel!

De pionier

De oprichtsters van Loya Breda zijn Lotte en Yara. Twee jonge ondernemers met een passie voor duurzaamheid. Lotte en Yara vinden het kopen van duurzame kleding en producten belangrijk, maar vonden dit niet makkelijk te vinden in Breda. Om duurzaam te kunnen shoppen zouden ze naar de Randstad moeten. Daarom wilden ze een plek oprichten wat duurzaam kopen toegankelijk maakt én waar je producten vindt op één plek. De maar liefst 22 merken die je kan vinden bij Loya Breda zijn zeer bedachtzaam geselecteerd. Daarbij is vooral gelet op certificaten en het gedachtegoed van het bedrijf. Ze vinden het belangrijk dat een bedrijf duurzaam is tot de kern, want dat zijn zij zelf ook!

The-pioneer-loya

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment