monsak | Merk en belevenis

monsak | Merk en belevenis

monsak | merk en belevenis

Over de fashion pionier

monsak = de maatwerk specialist voor je nieuwe lievelingstas op bestelling. Tassenmaker Margriet,  maakt sinds 2012 duurzame tassen van gered leer in Amsterdam. Dit zijn partijen die afgekeurd zijn door beschadigingen of kleur afwijking. Geef haar een schets + pinterest board van je ideale tas en ze verwelkomt je met open armen. Of koop haar lievelingstas in haar geweldige atelier; de rugtas. Een tijdloos, minimalistisch én praktische tas. Liever zelf maken? Volg een workshop schoudertasje maken en ze leert je de kneepjes van het vak.

Monsak heeft een webshop en eigen atelier in de Amsterdamse Baarsjes. Hier vinden ook de workshops plaats. 

“Monsak is ontstaan door mijn eigen zoektocht naar de perfecte tas. Een tas die jarenlang meegaat.”

Margriet Meijer, founder monsak

Margriet-Meijer-monsak

Hoe verzilver je de SFGC bij monsak?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Monsak. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sustainable Leather Atelier (@monsakbags) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sustainable Leather Atelier (@monsakbags) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sustainable Leather Atelier (@monsakbags) op

Echt duurzaam?

“Zelf leen ik mijn Monsak tassen bij Lena the fashion library. Mooie ontwerpen in verschillende maten en kleuren. En al mijn spullen passen er altijd in! Ook zijn de workhops en DIY kits van Monsak zeker de moeite waard. In een maatschappij waar vele van ons vooral met hun hoofd werken, inclusief ikzelf, is het heerlijk om soms met je handen bezig te zijn en zelf iets te maken en daarna met trots te gebruiken!”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De tassen van Monsak worden gemaakt in hun atelier in Amsterdam-West, waar je ook terecht kunt voor een maatwerk tas of workshop. Doordat alle tassen in dit atelier gemaakt worden door monsak zelf, kan je er zeker van zijn dat de tassen onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen in de winkel en het atelier!

Planet

Bij de productie van Monsak wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoge kwaliteit gered leer. Dit is leer met kleine beschadigingen of kleurverschillen die door de strenge regels van grote modehuizen wordt afgekeurd. Leer gaat lang mee, en wordt zelfs mooier en soepeler met de tijd. Doordat je mogelijkheden hebt om alles naar jouw smaak aan te passen creëer je de perfecte tas die je niet snel wil vervangen. Het restleer wordt opgekocht in Europa, en verscheept of overgevlogen naar het Monsak atelier. Omdat het atelier van monsak in Amsterdam gevestigd is, kunnen ze snel inspelen op hun Amsterdamse retailers. Deze verkopers worden duurzaam en milieuvriendelijk bevoorraad op de fiets. Door slim snijden en gebruik is er bijna geen afval. Door de samenwerking met Lena the fashion library, is het ook mogelijk om de tassen van Monsak te huren.

Animals

De tassen van monsak zijn gemaakt van gered leer. Het is niet bekend hoe er met de dieren zijn omgegaan in de productieketen.

Transparantie en keurmerken

Monsak is erg open in haar communicatie naar klanten. Er is veel informatie op de website te vinden. Klanten worden uitgenodigd om de werkwijze en het atelier verder te ontdekken door een bezoek aan het atelier of door het volgen van een workshop.

Ontdek meer over monsak en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie