Monsak

Jouw droomtas op maat gemaakt. Of maak onder professionele begeleiding je eigen tas. Bij Monsak draait het om ambacht en creatie.

Waarom we Monsak leuk vinden

“Margriet is de oprichter van Monsak en maakt in opdracht tassen van gered leer op maat. Een extra vakje? Ze maakt het voor je! De liefde voor het maken deelt Margriet tijdens de workshops tassen maken en met de DIY kits.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Monsak is de maatwerk specialist voor je nieuwe lievelingstas op bestelling. Tassenmaker Margriet,  maakt sinds 2012 duurzame tassen van gered leer in Amsterdam. Dit zijn partijen die afgekeurd zijn door beschadigingen of kleur afwijking. Geef haar een schets + pinterest board van je ideale tas en ze verwelkomt je met open armen. Of koop haar lievelingstas in haar geweldige atelier; de rugtas. Een tijdloos, minimalistisch én praktische tas. Liever zelf maken? Volg een workshop schoudertasje maken en ze leert je de kneepjes van het vak.

The-brand-Monsak

Monsak signature pieces

Workshop mini

€ 117

Alle workshops

€ vanaf 117

Workshop maxi

€ 247

Tas op maat

€ vanaf 377

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

Monsak-bags-subheader

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Monsak produceert in haar eigen atelier in Amsterdam. Ze werkt enkel met leer die door grote modehuizen zijn afgekeurd. Op deze manier voorkomt Monsak onnodig afval.

Gebruikersfase: Door tassen op maat te maken en workshops te geven, creëert Monsak een connectie tussen de tas en de drager. Tijdens het maken bouw je al herinneringen op, zodat de niet als wegwerpartikel voelt.

Einde levensduur: Leer gaat een leven lang mee en wordt met de tijd zelfs mooier. Er zijn geen recycling programma’s, dus we raden aan als je de tas niet meer gebruikt deze door te geven.

De pionier

Monsak is ontstaan vanuit de eigen zoektocht van Margriet (oprichter Monsak) naar de perfecte tas. In 2012 startte ze met het maken van tassen op maat voor vrienden en kennissen. Dit groeide uit tot het populaire merk Monsak met verschillende verkooppunten. In 2021 gooide ze het roer om. Ze ging weer doen waar ze écht blij van wordt. Tassen op maat maken en de liefde voor het maken doorgeven via workshops en De Makers Coach. Met de laatste coacht ze jonge makers bij het opzetten van een eigen tassenmerk.

The-pioneer-Margriet-Meijer-Monsak

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment