monsak | Brand & experience

monsak | Brand & experience

monsak | Brand & experience

Over de fashion pionier

Een Monsak tas herken je aan haar praktische eenvoud en minimalistisch design. Ze geeft mannen en vrouwen zelfverzekerdheid in het drukke bestaan. De prachtige tassen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit, waardoor je jouw monsak-tas een leven lang met je mee kan dragen. Naast de tassen, kan je bij monsak ook terecht voor workshops, DIY-kits en online customise opties. Zo kan je jouw tas, of kleinere leren producten als etuis, helemaal aanpassen aan jouw smaak.

Het merk maakt enkel gebruik van gered leer, afkomstig van grote partijen die de huiden niet meer gebruiken. Monsak heeft een winkel met een eigen atelier, waar je jouw tas altijd kan laten maken.

“Monsak is ontstaan door mijn eigen zoektocht naar de perfecte tas. Een tas die jarenlang meegaat.”

Margriet Meijer, founder monsak

Margriet-Meijer-monsak

Hoe verzilver je de SFGC bij monsak?

Je verzilvert de Sustainable Fashion Gift Card in de monsak webshop. Wanneer je jouw duurzame tas of workshop hebt geselecteerd, kan je in de checkout als betalingsoptie de Sustainable Fashion Gift Card selecteren. Als de waarde van de SFGC niet toereikend is, kan je het overige bedrag via iDeal betalen. Weet dat online je maximaal 50 euro van je aankoop mag betalen met een giftcard. Heeft jouw giftcard een hogere waarde dan 50 euro, en wil je daar in één keer mee betalen, dan kan dat met promotiecodes. Deze kan je aanvragen door een appje te sturen naar: 0657126406. Heb je vragen? Stuur ons dan op datzelfde nummer een appje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sustainable Leather Atelier (@monsakbags) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sustainable Leather Atelier (@monsakbags) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sustainable Leather Atelier (@monsakbags) op

Echt duurzaam?

“Zelf leen ik mijn Monsak tassen bij Lena the fashion library. Mooie ontwerpen in verschillende maten en kleuren. En al mijn spullen passen er altijd in! Ook zijn de workhops en DIY kits van Monsak zeker de moeite waard. In een maatschappij waar vele van ons vooral met hun hoofd werken, inclusief ikzelf, is het heerlijk om soms met je handen bezig te zijn en zelf iets te maken en daarna met trots te gebruiken!”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De tassen van Monsak worden gemaakt in hun atelier in Amsterdam-West, waar je ook terecht kunt voor een maatwerk tas of workshop. Doordat alle tassen in dit atelier gemaakt worden door monsak zelf, kan je er zeker van zijn dat de tassen onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen in de winkel en het atelier!

Planet

Bij de productie van Monsak wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoge kwaliteit gered leer. Dit is leer met kleine beschadigingen of kleurverschillen die door de strenge regels van grote modehuizen wordt afgekeurd. Leer gaat lang mee, en wordt zelfs mooier en soepeler met de tijd. Doordat je mogelijkheden hebt om alles naar jouw smaak aan te passen creëer je de perfecte tas die je niet snel wil vervangen. Het restleer wordt opgekocht in Europa, en verscheept of overgevlogen naar het Monsak atelier. Omdat het atelier van monsak in Amsterdam gevestigd is, kunnen ze snel inspelen op hun Amsterdamse retailers. Deze verkopers worden duurzaam en milieuvriendelijk bevoorraad op de fiets. Door slim snijden en gebruik is er bijna geen afval. Door de samenwerking met Lena the fashion library, is het ook mogelijk om de tassen van Monsak te huren.

Animals

De tassen van monsak zijn gemaakt van gered leer. Het is niet bekend hoe er met de dieren zijn omgegaan in de productieketen.

Transparantie en keurmerken

Monsak is erg open in haar communicatie naar klanten. Er is veel informatie op de website te vinden. Klanten worden uitgenodigd om de werkwijze en het atelier verder te ontdekken door een bezoek aan het atelier of door het volgen van een workshop.

Ontdek meer over monsak en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie