Stephastique | Merk

Stephastique | Merk

Stephastique | Merk

Over de fashion pionier

Stephastique is het kledingmerk van ontwerper Stephanie Willems. Haar funky en vaak kleurrijke ontwerpen, voor zowel mannen en vrouwen, zijn vegan en grotendeels van upcyclede stoffen of kledingstukken gemaakt. Uniek, omdat alle items in Nederland met de hand worden gemaakt. Heb je een kledingstuk voor ogen, maar kan je het in de winkel niet vinden? Stephanie maakt het voor je! Naast de collectie, kan je bij haar ook terecht voor op maat gemaakte items voor een zeer betaalbare prijs.

Nadat Stephanie in 2018 afstudeerde aan Academie Artemis was ze vastberaden om een positieve en duurzame draai te geven aan mode en kunst. Ze gelooft dat er iets unieks en mooi is aan elk persoon en vertaalt dit in haar collecties van Stephastique.

“Elke dag ben ik bezig met het vinden van de meest duurzame oplossingen voor mijn ontwerpen en ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf moet durven en kunnen zijn.”

Stephanie Willems, oprichter Stephastique

Stephanie-Willems-duurzame-ondernemer

Stephastique-duurzame-mode

Hoe verzilver je de SFGC bij Stephastique?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Stephastique. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Steeds meer ontwerpers studeren af en hebben daarna als missie om zich direct in te zetten voor een betere mode-industrie. Zo ontstaat er meer keus qua stijlen en kan een steeds bredere groep iets vinden in zijn of haar smaak. Stephanie laat zien dat duurzame mode kleurrijk kan zijn, met veel patronen en een beetje alternatief.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De collectie van Stephastique is handgemaakt in Nederland. De nieuwe stoffen dragen allemaal het GOTS-certificaat, dat betekent onder andere dat er eisen worden gesteld op gebied van goede arbeidsomstandigheden. Ook wordt er ingekocht bij Continental Clothing met een EarthPositive® label. Naast een GOTS-certificaat, zijn zij sinds 2006 aangesloten bij de Fair Wear Foundation en worden zij gekenmerkt als ‘leader’. De herkomst van reststoffen uit de industrie of kleding die wordt geupcycled tot nieuwe items, is niet altijd bekend.

Planet

Stephastique zet zich in voor een duurzame wereld door gebruik te maken van reststoffen en fournituren uit de industrie, post-consumer textiel van kleding of meubels en GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Wanneer zij deze bewerkt met print, wordt er gebruikt gemaakt van verf die vrij is van chemicaliën en Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd. Per collectie onderzoek Stephanie op welke manier zij duurzaamheid hier specifiek in kan verwerken. Zo paste ze bij de collectie Viva la cortina bijvoorbeeld zero waste patronen toe. Het merk werkt enkel met kleine oplages, made to order of op maat. Hierdoor is er geen sprake van overproductie.

Animals

Stephastique gebruikt alleen dierlijke materialen als zij ze daarmee een tweede leven kan geven. Gebruiken wat er al is en upcyclen tot iets moois wat weer gebruikt wordt, is voor ontwerper Stephanie een meer duurzame optie dan weggooien. Zowel nieuwe materialen en de verfstoffen die worden gebruikt, bevatten dus geen dierlijke materialen. Van vrijwel alle T-shirts verkrijgbaar in de webshop, wordt 15 procent van de winst aan de dierenstichting de Nobele Hoeve gedoneerd.

Transparantie en storytelling

Er wordt duidelijk op de website gecommuniceerd dat duurzaamheid voorop staat. Per product vind je eventuele certificeringen die van toepassingen zijn of dat een kledingstuk is gemaakt van reststoffen. Mooi om te lezen is de creatieve en duurzame aanpak van de collecties van Stephastique. Zo geeft Stephanie elke collectie een eigen en uniek verhaal mee.

Ontdek meer over Stephastique en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie