The Blind Spot | Winkel

The Blind Spot | Winkel

The Blind Spot | Winkelp

Over de fashion pionier

The Blind Spot is een winkel met duurzame dames-, heren- en kindermode, accessoires en lifestyle producten van verschillende merken. Naast duurzaamheid, zijn de uitgangspunten van de collectie comfort en kleding moet onderling goed te combineren zijn. Zo helpt The Blind Spot jou met het opbouwen van een garderobe waar je met minder stukken, juist meer outfits kan creëren.

Eigenaresse, Chantal Braam, was op zoek naar duurzame fashionable kleding, maar vond niet wat ze zocht. En dus lanceerde ze in 2018 de webshop The Blind Spot en opende begin 2020 de fysieke winkel in Goes.

“Laten we ons bewust zijn dat onze kleding gemaakt wordt door andere mensen. Mensen zoals jij en ik.”

Chantal Braam, founder The Blind Spot

Chantal-Braam-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij The Blind Spot?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van The Blind Spot. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Blind Spot ® (@theblindspotnl) op

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Blind Spot ® (@theblindspotnl)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Blind Spot ® (@theblindspotnl)

Echt duurzaam?

“Net als ik, begon Chantal haar bedrijf met een blog waarin ze schreef over duurzaamheid en mode. Dit leidde tot de webshop The Blind Spot en een prachtige fysieke winkel! De nieuwsgierigheid naar hoe duurzaamheid en mode precies in elkaar zit en hoe merken duurzaam produceren, is ze niet verloren. Bij het inkopen van elk merk vraagt ze nog altijd kritisch door naar hun duurzame aanpak.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

In de collectie van The Blind Spot vind je bekende duurzame merken zoals Armed Angels, pionier op gebied van duurzame mode en sinds 2007 heeft zij een Fairtrade Cotton certificering. Daarnaast vind je bij The Blind Spot ook jonge duurzame merken. Zo kan je in Nederland alleen bij The Blind Spot het Engelse Vildnis vinden. Uniek aan dit kledingmerk is dat zij een schematisch overzicht van hun gehele productieketen online heeft staan. Zij hebben zicht op hun gehele keten en waarborgen arbeidsomstandigheden door onder andere zelf langs te gaan bij hun leveranciers. En super lokaal, vind je bij The Blind Spot one-of-a-kind duurzame items van de Zeeuwse ontwerper Lara Zwaan. Zij produceert on demand in Nederland en gebruikt onder meer Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerde stoffen, waarbij goede arbeidsomstandigheden in de productiefase wordt gewaarborgd.

Planet

In de collectie van The Blind Spot vind je vrijwel alleen maar duurzame stoffen. Denk aan biologisch katoen, gerecycled wol, tencel en meer. Ook wordt er zo min mogelijk polyester in te kopen, daar dit deels is gemaakt van aardolie en in de was microplastics afgeeft. Ook wordt er gelet op het water een chemicaliën gebruik in het productieproces van merken. Daar het checken op het chemicaliën gebruik lastig is, heeft vooral een ‘closed-loop’ systeem de voorkeur. In het kort houdt dit in dat merken het water dat zij gebruiken zuiveren, waardoor het nogmaals gebruikt kan worden en wordt voorkomen dat eventuele toxische stoffen in het milieu terecht komen. Ook let The Blind Spot op haar eigen impact. Geen plastic bij het verzenden van de orders. En Het kantoor van The Blind Spot is energieneutraal en beschikt over zonnepanelen.

Animals

The Blind Spot verkoopt enkel plantaardig en milieuvriendelijk gelooid leer. Ook wordt er bij de inkoop op gelet hoe dieren zijn behandeld. Dit vraagt ze na bij de merken zelf en zij laat zich informeren over dit onderwerp via blogs en nieuwssites.

Transparantie en keurmerken

The Blind Spot vraagt bij elke merk door naar hun gehele productieproces en laat zich verder informeren via openbare bronnen. Op de website vind je informatie over merken, materialen en in de winkel vertelt Chantal graag de verhalen achter de kledingstukken. Keurmerken waar merken bij The Blind Spot van maakt zijn onder meer GOTS, Fairtrade, PETA Approved en OEKO-TEX 100. Ook zijn een aantal merken aangesloten bij stakeholder initiatieven als Fair Wear Foundation en het Nederlandse Alchemist is aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Geen reactie's

Geef een reactie