Soft Revolt | Merk

Soft Revolt | Merk

Soft Revolt | Merk

Over de fashion pionier

Hoe fijn zou het zijn als er een bh is, beugelloos, die ook de vollere cupmaten support geeft? Het innovatieve lingeriemerk Soft Revolt is het gelukt. Als eerste ter wereld heeft zij een basic, maar mooie zwarte 3D gebreide bh op de markt gebracht. Eén die comfortabel zit, maar waarin je je ook vrouwelijk voelt. De bh is het resultaat van een uitgebreid innovatietraject waar materiaal, duurzaamheid en de pasvorm centraal heeft gestaan. Hiermee zet Soft Revolt samen met jou de traditionele lingeriewereld op zijn kop.

Soft Revolt is opgericht door Elles Roeleveld. Na tien jaar gewerkt te hebben in de financiële sector gooide ze het roer om. Ze besloot in een lingeriewinkel te gaan werken en te ontdekken waar vrouwen behoefte aan hebben.

“A good design is a sustainable design.”

Elles Roeleveld, oprichter Soft Revolt

Team v.l.n.r. Elles Roeleveld, Kim Bakker en Anet van Haaster

Soft-Revolt-Team

Hoe verzilver je de SFGC bij Soft Revolt?

Je kan de SFGC bij Soft Revolt verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes (deze volgen binnenkort!) De code kan je gebruiken in de webshop van Soft Revolt. Je ontvangt de code direct op jouw scherm (en per mail). De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Soft Revolt-code van 25 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soft Revolt (@softrevolt)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soft Revolt (@softrevolt)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soft Revolt (@softrevolt)

Echt duurzaam?

“Er zijn weinig merken die zo innovatief zijn als Soft Revolt en waar duurzaamheid zit verweven in alles wat het bedrijf doet. Bewondering voor het doorzettingsvermogen van de ondernemers achter het merk – aan de bh gingen 47 prototypes vooraf – en de bewuste keuzes die zij tijdens het innovatietraject hebben gemaakt.”

Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Voor de bh werkt Soft Revolt samen met breiers en ateliers in Europa die vlakbij elkaar liggen. Weinig vervoer is een groot milieuvoordeel. Alleen een deel van de garens komt van buiten Europa. Het merk werkt enkel met familie-ondernemingen en bezoekt zelf meerdere malen per jaar de productielocaties. Zij draaien dan ook zelf mee in de productie.

Planet

Haar milieu-impact heeft Soft Revolt berekend met behulp van de Climate Impact Forecast tool. Door innovatief design, namelijk het terugdringen van het aantal onderdelen van de gemiddelde bh van 48 naar 8 én de bh te breien, zodat er vrijwel geen snijresten van de stoffen ontstaan, is de CO2 uitstoot van de de Soft Revolt bh 95% minder ten opzichte van een traditionele beugel bh. Daarnaast levert de productie op één locatie een belangrijke bijdrage aan reductie in CO2. Een belangrijk onderdeel van de garens en tevens en belangrijk bestanddeel is de biodegradable elastaan (Cradle-2-Cradle Gold Certification and is OEKO-TEX 100 gecertificeerd.) Het tweede bestand deel, de polyamide is ook OEKO-TEX 100 gecertificeerd. De kimono is gemaakt van GRS-gecertificeerde gerecyclede plastic flessen. In de toekomst zijn de ambities om de polyamide te vervangen met biodegradable polyamide en meer circulair te gaan werken met een terughaalprogramma van producten.

Animals

Soft Revolt is vegan.

Transparantie en storytelling

Soft Revolt vertelt uitgebreid op haar website en social media over hun duurzame aanpak, ondersteunt met video’s en afbeeldingen van hun productieproces. Verder hebben ze zelf alle namen van leveranciers beschikbaar en meer materiaal over het productieproces.

Ontdek meer over Soft Revolt en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie