Naaierij

Repareren, zelf maken, ruilen, upcyclen, en meer. Alles kan bij de Naaierij. Loop gezellig binnen!

Waarom we de Naaierij leuk vinden

‘Roosmarijn en Isabel brengen met de Naaierij verschillende manieren waarop je duurzaam met kleding kan omgaan samen, van repareren tot zelf maken, van vintage tot je eigen collectie en meer. Je kan zonder afspraak binnenlopen, hierdoor maakt Naaierij duurzame mode bereikbaar voor iedereen.

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Bij de Naaierij kom je binnen in een inspirerende ruimte waar de creativiteit ervan afspat! Je vindt en koopt er prachtige vintage items en de eigen collectie is gemaakt van vintage en tweedehands stoffen. Verder kan je online en offline bij de Naaierij terecht voor alles wat repareren en maken te maken heeft. Er is een repair café, je kan naailessen volgen en je koopt er stoffen, naai- en repair kitjes en patronen. Ook kan je er terecht voor het kopen, huren en onderhouden van je naaimachine. Bekijk zeker eens de event kalender, en check wanneer er weer een kledingswap is! En als dit nog niet genoeg is, heeft de Naaierij voor kinderen een kidsclub.

Naaierij-merk

Naaierij signature pieces

Handmade buckethat

€ 39

Basis naaiset

€ 15,95

Upcycled wraptop

€ 56

Repairkit borduren

€ 19,95

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: De eigen collectie wordt in het atelier van de Naaierij gemaakt en er wordt gewerkt met vintage en tweedehands stoffen. Alle reststoffen in het atelier worden zoveel mogelijk voor andere activiteiten gebruikt of in een collectie verwerkt.

Gebruikersfase: Uitgekeken op je kledingstuk? Naast reparatie- & naailessen kan de Naaierij je ook helpen met het upcyclen van jouw kledingstukken. Zo krijgt jouw kledingstuk een tweede leven.

Einde levensduur: Bij de Naaierij doen ze er alles aan om de levensduur van een kledingstuk te verlengen. Zo geven ze reparatie- & naailessen, of kun je gebruik maken van de reparatie service.

De pionier

Toen ze ‘naast elkaar’ werkten aan hun eigen bedrijf, ontdekte ze hun gedeelde passie voor duurzame mode. Beide kochten ze een jaar lang geen kleding bij de grote modeketen en waren ze bezig met hoe ze hun garderobe konden verduurzamen. De vele ideeën die dat opleverde, van repair café tot events, komen samen in de Naaierij. Een plek waar ze meer bewustzijn te creëren, inspireren en vooral de drempel verlagen naar duurzame mode.

Naaierij-de-pionier

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment