Over Naaierij – belevenis en duurzame mode hub

naaierij-naailessen

naaierij-duurzame-kledingcollectie

Naaierij-naaicursus-mannen

Naaierij-kidsclub

Over de belevenis 

Bij de Naaierij kom je binnen in een inspirerende ruimte waar de creativiteit ervan afspat! Je vindt en koopt er prachtige vintage items en de eigen collectie is gemaakt van vintage en tweedehands stoffen. Verder kan je online en offline bij de Naaierij terecht voor alles wat repareren en maken te maken heeft. Er is een repair café, je kan naailessen volgen en je koopt er stoffen, naai- en repair kitjes en patronen. Ook kan je er terecht voor het kopen, huren en onderhouden van je naaimachine. Bekijk zeker eens de event kalender, en check wanneer er weer een kledingswap is! En als dit nog niet genoeg is, heeft de Naaierij voor kinderen een kidsclub.

naaierij-naaierij-workshops

Hoe verzilver je de SFGC?

Jouw SFGC verzilver je fysiek bij de Naaierij, hiervoor ben je van harte welkom bij de Boekhorststraat 161 in Den Haag, of in de webshop. Online klik je in het winkelmandje door naar afrekenen en selecteert dan cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze bij de fysieke locatie van de Naaierij direct verzilveren. Wil je jouw giftcard online bij de Naaierij besteden, dan kan dat niet direct online. Je kan jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Naaierij-zelf-repaereren

Naaierij-duurzame-kleding-en-eventlocatie

Over de ondernemer

Toen ze ‘naast elkaar’ werkten aan hun eigen bedrijf, ontdekte ze hun gedeelde passie voor duurzame mode. Beide kochten ze een jaar lang geen kleding bij de grote modeketen en waren ze bezig met hoe ze hun garderobe konden verduurzamen. De vele ideeën die dat opleverde, van repair café tot events, komen samen in de Naaierij. Een plek waar ze meer bewustzijn te creëren, inspireren en vooral de drempel verlagen naar duurzame mode.

“Duurzame mode is mode waar een verhaal aan zit. Dat je waarde aan je kleding hecht in plaats het van een wegwerp item te zien – dat je het repareert. En als mensen bij ons komen om iets te repareren, dan vertellen we ‘wij kunnen het niet voor je repareren, maar we kunnen je het wel leren.” – Isabel van der Meijde en Roosmarijn van Soest

Naaijer-duurzame-ondernemers

Links Isabel en rechts Roosmarijn

Over de duurzame aanpak

‘Net als onze giftcard, brengen Roosmarijn en Isabel met de Naaierij verschillende manieren waarop je duurzaam met kleding kan omgaan samen. En in alles wat ze doen, denken ze na over duurzame alternatieven. Doordat je zonder afspraak hun locatie kan binnenlopen, maakt de Naaierij duurzame mode voor iedereen laagdrempelig en bereikbaar. Kortom, waag met (of zonder) je giftcard zeker eens een fysiek bezoekje aan de Naaierij! – Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

naaierij-zelf-maken

Naaierij-vintage-blazer

naaierij-naaierij-workshops

Belevenis

Belevenissen gaan niet over producten, maar over ervaren, kennis en vaardigheden opdoen – en in het verlengde daarvan: het makersschap. In plaats van kopen ga je zelf leren repareren en eventueel ook zelf kleding maken. Als je geen naaimachine thuis hebt, kan je die bij de Naaierij huren. En met het organiseren van events als kleding swaps, is alles er op gericht om mensen de waarde van een kledingstuk weer in te zien en de levensduur van de kleding die we dragen te verlengen.

People, planet en amimals

De eigen collectie wordt in het atelier van de Naaierij gemaakt en er wordt enkel gewerkt met vintage en tweedehands stoffen. Alle reststoffen in het atelier worden zoveel mogelijk voor andere activiteiten gebruikt ofwel in een collectie verwerkt. Voor de naailessen neem jezelf stof mee.

Animals

Als je zelf iets gaat maken, dan kun je er natuurlijk voor kiezen geen stof van dierlijke materialen te gebruiken. De vintage en tweedehands stoffen die de Naaierij gebruikt, zijn niet per se vegan.

Transparantie en storytelling

Alles wordt gemaakt in het atelier waar je van harte welkom bent om gewoon eens langs te komen. En op de website en social media accounts van de Naaierij kan je veel zien en lezen over hoe Roosmarijn en Isabel te werk gaan. De tweedehands en vintage stoffen zijn duurzaam in de zin dat ze bij de Naaierij een tweede bestemming krijgen. Of de tweedehands en vintage stoffen die de Naaierij duurzaam zijn geproduceerd, dat weten we niet. Helaas is het in de huidige mode-industrie doorgaans (nog) niet mogelijk om exact de productieketen te traceren van stoffen die opnieuw worden gebruikt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAAIERIJ (@naaierij)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAAIERIJ (@naaierij)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAAIERIJ (@naaierij)

Geen reactie's

Geef een reactie