LENA the fashion library

Verduurzaam je garderobe door kleding te lenen, in plaats van door te kopen.

.

Waarom we LENA the fashion library leuk vinden

“Lena was één van de eerste bedrijven wereldwijd waar je kleding niet alleen kunt kopen, maar ook kunt lenen. Kleding lenen in plaats van kopen, betekent dat we minder zouden hoeven produceren. Zo draag je regelmatig iets nieuws én draag je bij aan een duurzame wereld!”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Bij Lena the fashion library vind je de perfecte mix van duurzame basics, kleurrijke items, vintage, accessoires, en ontwerpen van veelal lokale en opkomende designers. En met Lena ben je niet alleen duurzaam bezig, maar ook innovatief! Lena is namelijk één van de eerste kledingbibliotheken ter wereld. Net als in een gewone bibliotheek, leen je de kleding en breng je deze terug wanneer je toe bent aan iets nieuws. De collectie van Lena kan je dan ook gebruiken als een verlengde van jouw kledingkast. Zo hoef je geen kleding te kopen die je nauwelijks zal dragen. Liever nog niet lenen? Geen probleem! Bij Lena kan je ook gewoon kleding kopen.

LENA populaire producten

KUYICHI chino

€ 100/4 credits per dag

Hunkøn cardigan

€ 169/6 credits per dag

Pom pantalon

€ 119/4 credits per dag

Msch jacket

€ 120/6 credits per dag

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Verzilver jouw giftcard fysiek in de winkel van LENA Library. De winkel zit gevestigd in het centrum van Amsterdam aan de Westerstraat 174h. Bekijk de website voor de actuele openingstijden.

subheader-lena-the-fashion-library

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: De kleding bij Lena is kleding met zo min mogelijk schade op mens en planeet. In de kledingbibliotheek wordt zoveel mogelijk met duurzame merken gewerkt die hun kleding onder goede arbeidsomstandigheden produceren.

Gebruikersfase: Na een tijdje toe aan een nieuwe outfit? Geen probleem, je betaalt alleen voor de dagen dat je iets leent en zit dus nergens aan vast. Zo kun jij guilt free shoppen.

Einde levensduur: Bij Lena richten ze zich op levensduurverlenging van kleding. De kleding wordt keer op keer weer verhuurd waardoor je het einde van de levensduur verlengt.

De pionier

LENA is opgericht door 3 zussen en een vriendin. Hun achtergrond in de mode industrie gaf ze inkijk in de negatieve impact die de mode-industrie heeft op mens en milieu. Vanuit de gedachte dat mode leuk moet zijn, voor iedereen die erbij betrokken is, ontstond eind 2014 LENA the fashion library. Zussen Diana en Elisa runnen de business. Diana is verantwoordelijk voor de collectie en Elisa houdt zich o.a. bezig met conceptontwikkeling, finance en customer service.

the-pioneer-diana-elisa

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment