Lena | Fashion rental

Lena | Fashion rental

Lena | Fashion rental

Over de fashion pionier

Bij Lena the fashion library vind je de perfecte mix van duurzame basics, kleurrijke items, vintage, accessoires, en ontwerpen van veelal lokale en opkomende designers. En met Lena ben je niet alleen duurzaam bezig, maar ook innovatief! Lena is namelijk één van de eerste kledingbibliotheken ter wereld. Net als in een gewone bibliotheek, leen je de kleding en breng je deze terug wanneer je toe bent aan iets nieuws. De collectie van Lena kan je dan ook gebruiken als een verlengde van jouw kledingkast. Zo hoef je geen kleding te kopen die je nauwelijks zal dragen. Liever nog niet lenen? Geen probleem! Bij Lena kan je ook gewoon kleding kopen.

Kom langs bij Lena in de Westerstraat in Amsterdam en ervaar de persoonlijke service. Maar online kan je ook bij Lena terecht.

“Try before you buy.”

Elisa Jansen, co-founder Lena the fashion library (op de foto in het midden)

team-lena-the-fashion-library-duurzame-mode-ondernemer

Note bij de video: Inmiddels leen je niet meer via een abonnement, maar via een veel flexibeler ‘pay-as-you-go’ puntensysteem.

Hoe verzilver je de SFGC bij Lena the fashion library?

Of je nu kleding wil kopen of lenen, je kan jouw SFGC verzilveren in Lena’s kledingbibliotheek, adres Westerstraat 74.  Je kan bij de kassa jouw SFGC overhandigen. Wanneer de waarde van de giftcard niet toereikend genoeg is, dan kan je het overige bedrag via pin of contant betalen. Heb je een vraag? Stuur de SFGC dan een whatsappje: 0657126406.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LENA the fashion library (@lena_library) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LENA the fashion library (@lena_library) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LENA the fashion library (@lena_library) on

Echt duurzaam?

“Steeds vaker horen we over bedrijven die geen kleding verkopen maar verhuren, als onderdeel van de ‘circulaire economie’. Lena the fashion library was daarmee één van de eerste wereldwijd! De afgelopen jaren hebben ze het kledingbibliotheek-concept steeds verder aangescherpt, is hun ledenaantal gegroeid en blijven ze streven naar een duurzame wereld.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Duurzaam betekent voor Lena het maken en gebruik maken van kleding met zo min mogelijk schade voor mens en planeet. In de kledingbibliotheek wordt daarom zoveel mogelijk met duurzame merken gewerkt die hun kleding onder goede arbeidsomstandigheden laten produceren. Denk aan merken als Studio Jux, Filippa K en Fraenck. Sociale impact dichtbij huis wordt gerealiseerd met Slow Working Spaces. Dit initiatief heeft als doel deelnemers een inspirerende plek te bieden tijdens de herstelperiode van een burn-out. Hiermee hoopt Lena ook het taboe rondom een burn-out op relatief jonge leeftijd te doorbreken.

Planet

Lena focust op het gebruik van kleding te verlengen. Door een kledingstuk negen maanden langer te dragen, zou je de hoeveelheid co2 uitstoot, water en afval met maar liefst 20%-30% per stuk verminderen. Elke keer als een kledingstuk wordt uitgeleend, zou daar in principe geen nieuwe kledingstuk voor geproduceerd hoeven te worden. En in plaats van dat kleding ligt te verstoffen in onze kledingkasten, wordt kleding ook echt gedragen doordat we het met elkaar delen. Hiervoor is het belangrijk dat kleding na een paar keer dragen en wassen zijn glans niet al verloren is. Goede kwaliteit is voor het leerconcept dus cruciaal. Bij Lena vind je daarom naast mooie vintage en duurzaam geproduceerde kleding, ook kleding die niet per se duurzaam is, maar wel voldoet aan de kwaliteitseisen nodig voor een verhuurconcept.

Animals

Bij Lena wordt geen bont verkocht. Ook vindt zij het belangrijk dat bij kleding van dierlijke materialen (leer, wol, etc.), dieren goed behandeld worden en vraagt dit na bij de merken die ze in hun collectie hebben.

Transparantie en keurmerken

Lena heeft als doel dat kleding lenen over een paar jaar normaal is. Via de winkel, hun website, social media, pers en publieke optredens, vertellen ze over hun concept. De kennis die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan delen zij graag met andere bedrijven. Op deze manier hopen ze meerdere bedrijven te motiveren het leenconcept te omarmen.

Ontdek meer over Lena en duurzaamheid

Stichting DOEN over LENA
Vijf tinten groener,
white paper motivation (zie pagina 33)
Own Less Live More – just borrow from the fashion library, European Circular Economy Stakeholder Platform

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie