Tiny Library

Huur flexibel en veilig je babyuitzet en draag bij aan het reduceren van onnodig afval.

Waarom we Tiny Library leuk vinden

“Met dit innovatieve concept wil Tiny Library de levensduur van babyproducten verlengen, de markt verduurzamen én ouders ontzorgen door de producten veilig, flexibel en aan huis te brengen.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Bij Tiny Library kunnen bewuste ouders (to be) producten voor hun baby huren. Een babyuitzet bestaat namelijk uit nogal wat spullen die maar voor een korte periode worden gebruikt. Voor een vast maandbedrag kun je bij Tiny Library bijvoorbeeld een buggy, co-sleeper of kolfmachine huren, die bij je thuis wordt afgeleverd. Wanneer je baby het product is ontgroeid retourneer je het product simpelweg. Vervolgens wordt het product professioneel gereinigd en gecheckt op veiligheid, zodat Tiny Library er weer een nieuw kindje blij mee kan maken.

The-brand-Tiny-library

Tiny Library populaire producten

Tripp trapp

vanaf € 12 p/m

Kinderwagen

vanaf € 28,50 p/m

Co-sleeper

vanaf € 35 p/m

Draagdoek

vanaf € 14,50 p/m

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Tiny Library produceert geen eigen producten. Ze werkt samen met merken die stappen zetten op gebied van duurzaamheid en merken die net als Tiny Library zijn ontstaan uit een duurzame missie.

Gebruikersfase: Door het verhuurmodel worden producten intensiever en langer gebruikt, waardoor er uiteindelijk minder geproduceerd hoeft te worden en minder afval ontstaat.

Einde levensduur: Wanneer een product niet meer verhuurd kan worden zorgt Tiny Library ervoor dat het gerecycled wordt. Daarnaast worden verpakkingsmaterialen hergebruikt.

De pionier

Toen Julie zwanger was van haar eerste kindje schrok ze van de enorme uitzetlijsten die ze toegestuurd kreeg en op het internet vond. Alle lijstjes verschilden, dus welke producten ze had nu écht nodig had om de juiste zorg aan haar baby te kunnen bieden bleef onduidelijk. Julie bedacht al snel dat dit beter en duurzamer moet kunnen! Met de geboorte van Julie’s eerste kind, werd dus ook het idee voor Tiny Library geboren.

 

Inmiddels heeft Julie zelf drie kindjes en startten in 2020 Tiny Library.

The-pioneer-Tiny-Library-Julie-Munneke

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment