Sophie Stone

Sustainable & fair fashion, accessoires en care producten voor vrouwen en mannen.

Waarom we Sophie Stone leuk vinden

“Sophie Stone onderscheidt zich doordat ze naast hun webshop vol duurzame merken een prachtige winkel hebben op een A-locatie in Utrecht. Hiermee zijn ze hard op weg om duurzame mode mainstream te maken.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Sophie Stone biedt Sophisticated Fair Fashion aan: mode, accessoires en beauty van opkomende duurzame merken met een urban, kleurijke en stijlvolle look. Je vindt hier unieke mode-items van Fair Fashion merken uit o.a. Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, Kopenhagen en Barcelona. Alle items zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Sophie Stone populaire items

Dedicated – Chino

€ 89,95

Armedangels – Sweatshirt

€ 79,95

Thinking Mu – Overhemd

€ 79,95

Lanius – Trui

€ 149,95

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Alle merken bij Sophie Stone worden op een goede manier gemaakt. Hierbij gaat Sophie Stone uit van de acht condities zoals die door de Fair Wear Foundation gedefinieerd zijn. Daarbij gebruiken de merken duurzame materialen.

Gebruikersfase: Op de website van Sophie Stond vind je blogs over hoe je jouw duurzame kleding het beste kunt verzorgen. Zo verleng je de levensduur en heb je er zo lang mogelijk plezier van.

Einde levensduur: Bij Sophie Stone vind je ook blogs over hoe je jouw kleding een tweede leven kunt geven. Daarbij gaat het onder andere over het ruilen, doneren en verkopen van je kleding.

De pionier

Op een dag in 2014 dacht Anna Sophie na over biologisch eten en hoe het steeds populairder werd om voor een ‘betere’ keuze te gaan. Hetzelfde zou voor mode moeten gelden, zeker gezien alle misstanden in de kledingindustrie. Ze begon een online zoektocht naar mooie fair fashion, maar vond zelden mode-items om op slag verliefd op te worden. Dat moet anders kunnen dacht ze; het idee voor Sophie Stone was geboren! 1 avondopleiding Mode & Textiel, 3 modebeurzen, 1 business plan en 1 ontslagbrief aan haar toenmalige werkgever verder, begon ze met Sophie Stone. Op 29 februari 2016 ging de webshop live! In januari 2020 was het tijd voor een eigen kantoor, met magazijn en showroom aan de Europalaan in Utrecht. Ook zagen Esther en Anna Sophie (oud-collega’s die vriendinnen werden), elkaar voor het eerst weer na Esther’s wereldreis. Ze besloten de krachten te bundelen, het aanbod uit te breiden en te zorgen dat shoppen bij Sophie Stone net zo comfortabel wordt als bij de grote online fashion reuzen. Maar dán met een veel beter gevoel. 2 oud-collega’s en vriendinnen met een gezamenlijke droom: een eerlijke en schone mode-industrie.

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment