BrandMission | Winkel

BrandMission | Winkel

BrandMission | Winkel

Over de fashion pionier

Stijl en duurzaamheid zitten in het DNA van BrandMission. Eigenaresse Lonneke Verbunt koopt kritisch in en heeft oog voor wat haar klant wil. Dit leidt tot en een kwalitatieve collectie van prachtige fashion items voor mannen en vrouwen. Van duurzame ‘usual suspects’ als Veja en ARMEDANGELS, maar ook het Franse, vrouwelijke modemerk Ekyog. BrandMission heeft winkels in Haarlem (Zijlstraat 85), Amsterdam (Haarlemmerstraat 36) en een webshop. Ook was Lonneke bijna 10 jaar geleden één van de eerste in Nederland was die een kledingboetiek startte gericht op duurzaamheid. Oprecht een fashion pionier dus.

“Het is belangrijk dat je een kwalitatieve collectie hebt. Daarbovenop vertellen we de verhalen achter de merken.”

Lonneke Verbunt founder BrandMission

Lonneke-Verbunt-duurzame-mode-ondernemer

BrandMission-winkel

Hoe verzilver je de SFGC bij BrandMission

De Sustainable Fashion Gift Card verzilver je in de winkel of webshop van BrandMission. In de winkel kan je je giftcard gewoon overhandigen of op je mobiel laten zien. Jouw SFGC verzilver je in de webshop van BrandMission. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

BrandMission heeft een winkel in Haarlem, Zijlstraat 85, en in Amsterdam, Haarlemmerstraagt 36. Op de website van BrandMission vind je in de footer de actuele openingstijden van beide locaties.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling.

Lukt het niet of heb je vragen? Stuur de SFGC dan een WhatsAppje: 0657126406. Je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BrandMission (@brandmissionnl) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BrandMission (@brandmissionnl) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BrandMission (@brandmissionnl) on

Echt duurzaam?

“Al negen jaar geeft Lonneke met BrandMission duurzame modemerken een podium. Door vast te houden aan haar waarden, is BrandMission een begrip geworden binnen de duurzame modewereld in Nederland. En met het openen van een tweede winkel in Amsterdam, bewijst ze de waarden van een fysieke winkel.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Dat merken goede arbeidsomstandigheden waarborgen is de basis voor BrandMission. De merken die in de winkel hangen werken veelal in kleine, eigen fabrieken. Wanneer de fabrieken groter zijn, dan zijn deze vaak GOTS gecertificeerd. BrandMission vraagt bij de merken zelf na hoe de arbeidsomstandigheden worden gewaarborgd. Op basis van deze informatie wordt er ingekocht. Met name voor buitenlandse merken, is er contact met agentschappen die deze merken in Nederland vertegenwoordigen. Uiteraard zijn dit agentschappen die zich richten op merken die op duurzame wijze werken.

Planet

Alle kleding die bij BrandMission hangt is gemaakt van duurzame materialen. Dit varieert van biologisch katoen, tot het innovatieve ecovero, gerecyclede polyester, reststoffen of natuurlijke materialen die van zichzelf al vrij duurzaam zijn, zoals vlas. BrandMission doet navraag bij de merken hoe zij omgaan met water of het gebruik van chemicaliën. Zo werkt een merk als MYoMY, te verkrijgen bij BrandMission, bijvoorbeeld met de REACH standaard. Dit is een verordening die toeziet op het gebruik van chemicaliën.

Animals

BrandMission werkt enkel met merken die bewust produceren, ook wanneer het om dierlijke materialen gaat. Deze informatie vragen ze op bij de merken. Tevens verkoopt de winkel vegan merken, zoals Matt & Nat.

Transparantie en keurmerken

Met BrandMission wil Lonneke ervoor zorgen dat duurzame mode nog zichtbaarder en toegankelijker is voor winkelend publiek. Op verschillende manieren voegt ze daad bij het woord. In de winkel en online informeert ze mensen proactief over (het belang van) duurzame mode. Regelmatig organiseren zij challenges, stylingavonden en ze doen mee met initiatieven als de Dutch Sustainable Fashion Week en de Sustainable Fashion Gift Card. Niet te onderschatten, en zeker ook complimenten, is het goed geïnformeerde en betrokken personeel bij BrandMission. Iedereen die in de winkel werkt vindt verduurzaming van de mode-industrie belangrijk. Zij verdiepen zich in de merken en vertellen de verhalen achter de merken die te vinden zijn bij BrandMission. Veel van hen zetten zich ook naast de winkel in voor een betere mode-industrie,.

Een aantal merken die je bij BrandMission vindt zijn ook aangesloten bij de SFGC. Dit zijn: MYoMY, Bufandy, Loop. a life, en Studio JUX, (binnenkort) Maureen Riley Styling.

Ontdek meer over BrandMission en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie