Iconic Wardrobe

Bij Iconic Wardrobe kun je kleding huren van duurzame en luxe merken en kan je kiezen voor persoonlijk stijladvies.

Waarom we Iconic Wardrobe leuk vinden

“Kledingverhuur in combinatie met stijladvies, vult elkaar prachtig aan. Ze laat je op een andere manier naar je garderobe kijken; sluit deze qua stijl aan bij wie jij bent? Maar ze laat ook zien dat je op een andere manier met kleding kunt omgaan, bijvoorbeeld door  een deel van je garderobe te huren.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Je wilt er elke dag goed uitzien, hebt een kast vol kleding, maar weet eigenlijk niet wat je aan moet. Er hangen kledingitems in je kast met het prijskaartje er nog aan en je wilt eigenlijk investeren in een kwalitatieve luxe en duurzame garderobe, maar weet niet goed waar je moet beginnen.

 

Je loopt aan tegen die prijskaartjes die hangen aan duurzame en luxe kleding, je vindt het lastig om de juiste items te vinden voor jouw kledingstijl en de verleiding van fast fashion is groot. Je weet ook wat de mode-industrie doet voor de mens, het milieu en de omgeving en wil op een duurzame manier mode consumeren. Ben je klaar voor jouw ultieme garderobe?

Iconic Wardrobe

Iconic Wardrobe populaire items

Mini jurk Zimmermann

€ 70 per maand

Persoonlijk stijladvies

vanaf € 200

Laarzen Isabel Marant

€ 130 per maand

Glitterjurk Rotate

€ 45 per maand

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase:Sommige merken die Iconic Wardrobe verhuurd zijn heel duurzaam, andere merken moeten nog stappen maken maar zijn op de goede weg. Op de website en social media van Iconic Wardrobe neemt Robin je mee in de verhalen achter deze merken.

Gebruikersfase: Door het verhuren wordt de levenscyclus van een kledingstuk verlengd en wordt er uiteindelijk minder kleding gekocht.

Einde levensduur: Informatie volgt

De pionier

Tijdens haar eigen zoektocht naar haar persoonlijke kledingstijl, ontdekte ze meer over stoffen, materialen, de inspiratie van een ontwerper, en meer verhalen die schuil kunnen gaan achter een kledingstuk. Ook kwam Robin in aanraking met documentaires en boeken over de negatieve kant van de mode-industrie. Dat hield haar bezig. Ze hield veel van mode, wilde met trends blijven meegaan en kleding blijven aanschaffen. Hoe kon ze haar steentje bijdragen? Ze ging zich daarom verdiepen in duurzame merken – en… surprise, ontdekte dat duurzame merken. helemaal niet suf of duur hoeven te zijn. Robin vond prachtige items en leerde van de verhalen van merken en ontwerpers.

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment