Iconic Wardrobe | Fashion rental

Iconic Wardrobe | Fashion rental

Iconic Wardrobe | Fashion rental

Over de fashion pionier

Bij Iconic Wardrobe kun je kleding huren uit de laatste collecties van duurzame en luxe merken. Van een mooie jurk tot een fijne sweater, er is voor ieder wat wils. Je leent een item voor een maand lang en kunt het dus meerdere keren dragen. De prijzen verschillen per item, huren begint al vanaf 7,50 euro per maand. Momenteel kunnen vrouwen met maat 34 tot en met 40 terecht bij Iconic Wardrobe. In de toekomst komen hier ook andere maten bij. Zie je een mooi item op de website? Stuur een berichtje en het stuk gaat de dag zelf nog op de post!

Als stylist weet eigenaresse Robin als geen ander wat de laatste trends zijn en kan je hierin goed adviseren. Ooit was had ze een voorliefde voor fast fashion, nu begeleid ze andere vrouwen bij het verduurzamen van hun kledingkast. Door middel van haar fashion rental service én door het geven van persoonlijk advies. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Klik hier om alles te lezen over hoe Robin te werk gaat als stylist.

“Ik neem consumenten graag mee in de wereld van duurzame mode om te laten zien dat je mode echt op een andere manier kunt consumeren.”

Robin Hoogeveen, founder Iconic Wardrobe

.

Robin Hoogeveen

Iconic Wardrobe

Verzilver de giftcard bij Iconic Wardrobe

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Iconic Wardrobe. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Het concept van Iconic Wardrobe, kledingverhuur in combinatie met stijladvies vind ik ijzersterk. Robin’s advies gaat niet enkel over stijl, items anders dragen, repareren of aanschaffen, ze laat ook zien dat een bewuste garderobe ook betekent dat je niet alles wat je draagt bezit hoef te zijn.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Bij het inkopen bekijkt Robin van Iconic Wardrobe in hoeverre een merk transparant communiceert over het behandelen van de makers van de kleding. Er wordt hierbij gelet op hoe een item is gemaakt, de veiligheid van de arbeiders en een fatsoenlijk loon. Dit wordt aan de labels zelf gevraagd of gecheckt op de website van het desbetreffende merk.

Planet

Door het verhuren wordt de levenscyclus van een kledingstuk verlengd en wordt er uiteindelijk minder kleding gekocht. De merken die Iconic Wardrobe selecteert scoren op zo veel mogelijk punten goed op het gebied van duurzaamheid. Er wordt hierbij gelet op verschillende aspecten. Zo kan een item van een duurzaam materiaal gemaakt zijn of kan de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd zijn bij het produceren. Denk aan merken zoals Filippa K en Stella McCartney. De rental service probeert haar impact zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van verpakkingsmateriaal dat recyclebaar is. Mocht een klant een item gehuurd hebben dat toch niet goed past, dan is het retour zenden van dit item mogelijk binnen 24 uur. Dit wordt echter zo veel mogelijk voorkomen door de klant goed te adviseren en kosten te rekenen voor een retourzending. Ook is het mogelijk van tevoren een afspraak te maken om een item van te voren te passen.

Animals

Iconic wardrobe is kritisch op het gebied van dierenrechten. Hierbij wordt gelet op een natuurlijke leefomgeving en gezelschap van soortgenoten. De rental service maakt alleen gebruik van merken die met materialen werken die afkomstig zijn van biologische boerderijen.

Transparantie en storytelling

Sommige merken die Iconic Wardrobe verhuurd zijn heel duurzaam, andere merken moeten nog stappen maken maar zijn op de goede weg. Op de website en social media van Iconic Wardrobe neemt Robin je mee in de verhalen achter deze merken. Naast het delen van praktische tips op instagram, biedt Iconic Wardrobe ook een online cursus aan voor het verduurzamen van je kledingkast.

Geen reactie's

Geef een reactie