Teym | Merk

Teym | Merk

Teym | Merk

Over de fashion pionier

Teym zet een nieuwe standaard voor duurzame mode door één onberispelijke garderobe te ontwerpen, voor man en vrouw. Alle producten — ontworpen in een Amsterdamse atelier en altijd in Europa gemaakt — staan garant voor ijzersterk design, deskundigheid en een duurzame productiewijze voor een eerlijke prijs. Na een succesvolle start in 2015 met The Parka, is de collectie inmiddels uitgebreid naar acht duurzame betaalbare modestukken.

Mode-ontwerper Maxime Cartens begon haar bedrijf Teym in 2015, toen zij een stijlvolle parka zocht, zonder grote logo’s of bontkraag, maar geen enkele duurzame en betaalbare variant kon vinden. Ze begon met haar eerste schets van The Parka aan haar eigen keukentafel, niet wetende dat het zo’n groot succes zou worden.

“Door te kiezen van kwaliteit en tijdloze klassiekers wil ik een alternatief bieden voor de fast fashion cultuur.”

Maxime Cartens, founder Teym

Maxime-cartens-portret-home-ow-magazine-fotograaf-joanne-de-lijster

Hoe verzilver je de SFGC bij Teym?

Je kan de SFGC bij Teym verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Teym. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Teym-code van 25 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Teym (@teym_official)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Teym (@teym_official)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Teym (@teym_official)

Echt duurzaam?

“Maxime interviewde ik in 2017. Haar aanpak, klassieke mode items ontwerpen die nooit uit de collectie gaan en daarom van een ongekende hoge kwaliteit zijn, inspireerde mij. Nu, ruim drie jaar later is ze nog steeds trouw aan haar concept en bouwt ze Teym, en haar ‘impeccable wardrobe’, op een heel pure manier steeds verder uit.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Een gezonde werkomgeving en eerlijk loon voor de mensen waarmee er samen wordt gewerkt is een absolute must voor Teym. Alle fabrieken waar het merk mee samenwerkt zijn geselecteerd na een zorgvuldig selectieproces, waarbij Maxime ook langs is gegaan. Ze werkt enkel met kleine fabrieken, veelal gerund door families, waardoor er grote expertise aanwezig is over hun ambacht. De hoge kwaliteit materialen waarmee Teym werkt, komen uit Europa en ook de productie vindt er plaats. De fabrieken bezoekt oprichter Maxine zelf, waardoor zij zo nu en dan letterlijk naast de productie van de items staat en ziet hoe, waar een door wie ze worden gemaakt.

Planet

Anders dan andere modemerken, neemt Teym voor elke klassieker die zij op de markt brengt een jaar de tijd om deze te ontwikkelen. De items worden uitgebreid getest om ze zo te kunnen fine-tunen. Ook wordt er gezocht naar de beste materialen, waardoor de levensduur van het item maximaal zal zijn. Zo is voor The Parka gekozen voor de stof polyamide en is de voering van Viscose, gewatteerd met high-tech synthetische vezels. Voor het t-shirt kiest Teym voor biologisch, GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd katoen. De Merino garens zijn OEKO-TEX gecertificeerd. De uitgangspunten bij de keuze van deze materialen zijn kwaliteit en design, als de kern van duurzaamheid. Teym maakt alleen dingen die de tand des tijds zullen doorstaan.

Animals

Voor het leer heeft Maxime veel vegan opties bekeken, maar ze kon niet de kwaliteit vinden die ze voor ogen had. Het leer van de klassieke Teym tas, is niet van eco leer, maar wel van leer dat echt een leven lang mooi blijft wanneer je het goed verzorgd. Maxime zegt hierover: “Dat vond ik hiervoor toch de meest duurzame keuze”. De Merino garens dragen een Woolmark keurmerk. Dit keurmerk waarborgt hoge kwaliteit, maar controleert niet op dierenwelzijn.

Transparantie en keurmerken

Teym is wat ons betreft een voorbeeld op gebied van transparantie – en wellicht wel het meest transparante merk aangesloten bij de gift card. De webshop van Teym biedt uitgebreide informatie per item over de productielocaties, materialen en prijs. Zo produceert het merk in fabrieken waar ook luxe merken produceren, maar weet Teym haar collecties betaalbaar te houden, door geen gebruik te maken van tussenpersonen en rechtstreeks aan haar klanten te verkopen, Ook geeft Teym advies over hoe je goed voor de items kan zorgen. In de communicatie probeert het merk op stijlvolle wijze mensen bewust te maken hoe Teym wil bijdragen aan een betere mode-industrie.

Ontdek meer over Teym en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie