Fraenck | Brand & experience

Fraenck | Brand & experience

Franck | Brand & experience

Over de fashion pionier

Voor een stijlvolle en toch praktische tas ga je naar Fraenck. Van een kleine schoudertas, ideaal voor als je een drankje gaat doen, tot een mooie tas ter bescherming van je laptop. De ontwerpen van alle Fraenck tassen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. En wat nog veel toffer is, hun Harvey backpack kan je helemaal stijlen naar je eigen smaak! Op de website krijg je automatisch een preview te zien hoe je eigen Harvey er uit komt te zien. De tassen van Fraenck zijn gemaakt van stevig, waterdicht materiaal en gaan daarom lang mee.

Naast tassen kan je bij Fraenck ook terecht voor accessoires, zoals mondkapjes, en workshops die je kan boeken via hun webshop. Onder begeleiding en met beschikking tot de juiste tools, maak je jouw Fraenck-tas helemaal zelf.

“Voor ons is het belangrijk dat Fraenck-items zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd: met restmaterialen, lokaal, diervriendelijk of vegan.”

Ratna-Ho-Pascal-Mulder-duurzame-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Fraenck?

Winkel
De winkel van Fraenck vind je aan de Beekstraat 30 in Arnhem. Overhandig jouw giftcard bij de kassa. Voor de items in de winkel kan je de SFGC nog niet verzilveren, maar voor de Fraenck tas uiteraard wel!

Webshop
In de Fraenck webshop verzilver je de SFGC door deze eerst om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Fraenck code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fraenck (@fraenck) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fraenck (@fraenck) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fraenck (@fraenck) on

Echt duurzaam?

“Al jaren volg ik Fraenck. En ik durf te stellen dat duurzaam en sociaal ondernemerschap in het DNA zit van de oprichters, ontwerpers Ratna Ho en Pascal Mulder. Hun betrokkenheid bij het milieu en kwetsbare groepen in de samenleving is groot. Zo gebruiken ze als sinds de start van hun bedrijf, in 2014, restmaterialen en werken ze al jaren met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Fraenck heeft 100% zeggenschap over de productie van hun collectie. Gevestigd aan de Beekstraat in Arnhem, hebben ze namelijk een eigen winkel en productie-atelier. Ook werken ze met een ontzettend divers team. Denk aan stagiaires van mode-opleidingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders of mensen met een beperking. Het materiaal dat Fraenck gebruikt zijn restanten zeildoek van het Nederlandse bedrijf Buitink Technology, ook zij produceren in Nederland.

Planet

Fraenck maakt voor hun tassen gebruik van restmaterialen, met name van restant zeildoek. Dit materiaal is stevig, kleurvast en REACH gecertificeerd. Wel is het zeildoek van PU en PVC. Net als polyester kleding, heeft het dus als basis ruwe aardolie. De patronen van Fraenck tassen zijn zo gemaakt dat ze zo min mogelijk snijafval veroorzaken. En doordat het bedrijf een eigen atelier heeft, kan ze snel schakelen en wordt er onder meer made to order gewerkt. Zo helpen zij niet alleen voorkomen dat materialen uit onder meer de zeilindustrie wordt verspild, maar is ook hun eigen productieproces gericht op zo zero waste mogelijk werken. Tassen hebben natuurlijk ook fournituren nodig, zoals ritsen. Ook hier wordt gelet op duurzaamheid, waar kan met restant ritsen en clips. Kwaliteit staat voorop, dus als er geen goede kwaliteit restpartijen gevonden kunnen worden, worden er toch nieuwe fournituren besteld.

Animals

Fraenck is vegan.

Transparantie en keurmerken

Fraenck heeft de ambitie om uiteindelijk alle aspecten uit hun productieproces te certificeren, zowel het sociale aspect maar ook de impact die ze maken op gebied van milieu. In 2019 heeft Fraenck bijvoorbeeld zo’n 1200 kg aan restant materialen (zeildoek, kunstleer en stoffen) een tweede leven gegeven. Ook hebben ze 18 mensen een leerwerkplek aangeboden en zijn vijf mensen doorgestroomd naar betaald werk. Op hun website en social media zijn ze zo transparant mogelijk over hun werkwijze. In hun winkel geven ze klanten na hun aankoop een kaartje mee met verhaal achter de Fraenck tas, inclusief de naam van degene die de tas heeft gemaakt.

Wist je dat?

Fraenck blinkt niet alleen uit op duurzaamheid en sociaal ondernemerschap. In 2018 werd het ontwerp van Ratna Ho genomineerd voor een toonaangevend design award, The Independent Handbag Awards.

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie